Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Grand-Hotel du Cap-Ferrat с лифт и най-красивия басейн в света

отпечатай новината

08.08.2017 10:55 | Видян 3031 пъти

Grand-Hotel du Cap-Ferrat с лифт и най-красивия басейн в света

Сигурно помните завършека на историята ни от предишния брой за Hotel du Cap и жената на американския милиардер Сол Щайнберг, която поискала да го получи като подарък за годишнината от сватбата им. Когато гордите собственици кацнали на летището в Ница, а лимузината ги взела и се устремила надясно – посока Монако, вместо наляво – посока Кан, тя попитала шофьора: „Накъде карате, защо не към Hotel du Cap, който купихме”, той й отвърнал: „Купихте Grand-Hotel du Cap и той е насам”.

Грандът не е менте на другия, макар и по-известен заради фестивала в Кан и филмовите звезди, които задължително отсядат в него. Истината е, че Grand-Hotel du Cap-Ferrat е по-стар от нашумелия си събрат. Той е вдигнат през 1908 г. и

по устройство на терена силно напомня нашата резиденция Евксиноград

Която пък е още по-стара и от него. Също като двореца на Батенберг и Фердинанд, използван днес от президента и премиера на България, които са направени във френски стил, Грандът на носа е разположен в уникален парк със средиземноморска растителност. Той е на площ от 70 дка, което е над десет пъти по-малко, отколкото имаме ние в Евксиноград (80 хектара). Въпреки това обаче, понеже теренът е с разлики във височините, също като на резиденцията ни край Варна, изглежда по-голям. За разлика от Евксиноград обаче няма пясъчен плаж.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !