Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Брегът на любовта не ще плажни концесии като на Лазурния бряг

отпечатай новината

08.08.2017 11:05 | Видян 7040 пъти

Брегът на любовта не ще плажни концесии като на Лазурния бряг

Мегаскандал с познатата от Софийска вода Veolia, която взе по втория начин ивицата в курорта Ла Бол

Освен Cote d’Azur, Франция привлича туристи и с Cоte d’Amour. Брегът на любовта трябва да се превърне в алтернатива на Лазурния бряг, надяват се местните хотелиери.
В шикозния френски крайморски град Ла Бол има дълъг, дълъг плаж, покрай който се редят красиви вили в англо-нормандски стил и хотели като дворци. През летния сезон 16-хилядното население се умножава по сто. 1 600 000 туристи минават през активния сезон през него и околните населени места. За да оставят над милиард евро.

През 1922 г. самият Франсис Скот Фицджералд, най-големият пиар на  Cote d’Azur, чиято вила в Жуан Ле Пен до Кан, превърната в 5-звезден хотел – и с Мишленов ресторант, вече сме ви представяли в Гранд хотели, описва Ла Бол в своите Tales of the Jazz Age като „Раят на добрия вкус и изтънчеността” на Атлантическия бряг на Бретан: “В хотел Palace iв Ла Бол се чувствахме шумни сред толкова сдържан шик”.  Той описва „бронзиращи се деца върху чистия бяло – син плаж”, които сякаш копаят в пясъка, за да открият огромните раци, които се сервират на гостите.  

5-километровият плаж е наричан Най-красивият в Европа

от местните жители, които в навечерието на сезона се вдигнаха срещу намеренията на местната управа да го „приватизира”. Всъщност идеята е да бъде даден на 12-годишна концесия на добре познатата ни от Софийска вода компания Veolia. Според тях тя няма да успее да запази безупречната репутация на курорта и ще превърне основното му богатство в мръсно и пренаселено сборище за масовия туризъм.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !