Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

2 год.чакане за стаяТА в най-малкия хотел в света

отпечатай новината

08.08.2017 11:20 | Видян 7039 пъти

2 год.чакане за стаяТА в най-малкия хотел в света

Списанието ни е Гранд хотели, но величието не се мери по размер, а по класа. Затова решихме да представим Schnoor Viertel: най-малкия хотел в света. Намира се в стария град на немския Бремен. И вече е не по-малък бранд от Бременските музиканти. Ако хотелите в Кан се резервират година преди фестивала – т.е от единия направо за другия, то най-малкият хотел в света предлага стаяТА, която дава най-малко след две години. Преди това е „изцяло букнат”, както се казва на професионален жаргон. Освен многото пиар в пресата, причината за рекордната заетост е и фактът, че обектът е станал любим за младоженците от цял свят. Понеже няма друг хотел в света, който може да им гарантира, че ще бъде само за тях. А този е. В буквалния смисъл на думата.

Името на старата къща е Hochzeitshaus или Къщата на младоженците, както я знаят в махалата. Оказва се, че през Средновековието немските херцогства имали във всеки град по един такъв хотел за младоженци. Но само Бремен е запазил традицията и сега се радва на туристически хит.

Стаята всъщност е част от един вертикален апартамент на мънички три нива. Имайте предвид, че ширината на етаж е 3,66 м, така че банята е на друг етаж. Цяло чудо е, че къщата е запазена и възстановена след ужасяващите бомбардировки от англо-американците през Втората световна война. Защото иначе градът е малко безрадостен с индустриалния си вид и стоковото пристанище. Добре, че е кварталът на хотела Schnoor, за да има и малко артистична атмосфера. Къщата на младоженците е в сърцето на старата махала на Wuste Statte 5 до легендарното Katzen-Cafe.

Поради мини площта няма пиколо, рецепция или румсървис, още по-малко консиаж. Обслужва се от Сигрид Довенер, която държи Сладкарницата на Schnoor през една къща.

Тя има грижата за закуската с шампанско след първата нощ на младоженците в най-малкия хотел в света. Преди това естествено им го отключва, а след тях съответно и заключва.
На първия етаж има малка гостна с маса, по дървеното стълбище се стига до банята с джакузи, а на върха е спаляната, в която едва се побират двойното легло и едно столче от розова кожа. Има и масичка, винаги заредена с ваза с цветя. Гледката през единствения прозорец, до който стои надпис Авариен изход, е към покривите на махалата и кафенето, за което вече споменахме. А, за съжаление, в спалнята могат да надникнат от съседна бизнес сграда.

Най-ниската цена за нощувка е 550 евро. Клиентите са главно от Германия, Швейцария и Австрия. Освен от младоженци, често се буква и от бивши младоженци, преспивали в най-малкия хотел в света, празнуващи поредна годишнина от сватбата си.

Още снимки можете да видите ТУК !!!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !