Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Слава триумфира на кинофеста в Черна гора

отпечатай новината

10.08.2017 09:46 | Видян 1090 пъти

Слава триумфира на кинофеста в Черна гора

Филмът Слава на българските режисьори Петър Вълчанов и Кристина Грозева стана големият победител по време на тазгодишното издание на най-стария международен кинофестивал в Черна гора, пише монитор. Лентата проследява събитията в живота на заекващия кантонер Цанко (Стефан Денолюбов), след като намира огромна сума пари на жп релсите.

В Черна гора историята за неговата „слава“ грабна наградите Златна мимоза за най-добри филм, сценарий и изпълнител на главната женска роля (Маргита Гошева като амбициозната пиарка в Министерството на транспорта Юлия Стайкова).

Година, след като направи официалната си премиера, вторият филм по действителни събития на режисьорското дуо има в архива си общо 44 отличия. Сред призовете на Слава са диплом на Федерацията на кинообществата от Локарно, Швейцария, голямата награда от кинофестивала в Хемптънс, САЩ, най-добри актьор и актриса (Денолюбов и Гошева) на 35-то издание на международния Fajr, който се проведе наскоро в Иран.

Лентата се разпространява в над 30 страни, като още през следващия месец ще стартира котирането ѝ в салоните в Италия, Полша и Аржентина.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !