Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

HBO предложи $250 хиляди на хакерите

отпечатай новината

14.08.2017 10:14 | Видян 1225 пъти

HBO предложи $250 хиляди на хакерите

Американската телевизия НВО е предложила откуп в размер на 250 000 долара на хакерите, отмъкнали данни за все още непоказани епизоди от сериала Игра на тронове, пише монитор. "Искаме срокът за изплащането да бъде удължен до една седмица", се казва в посланието на компанията.

Изплащането на откупа компанията възнамерявала дя оформи като част от програмата за материално поощряване на "бели хакери". Така се наричат компютърни специалисти, които намират уязвими места в електронните мрежи не за да извършат кибератака, а за да предупредят компанията собственичка на подобна мрежа.

Тонът в писмото е изненадващо доброжелателен, тъй като представителите на HBO не искат повече неприятности с киберпиратите.

Припомняме, че компанията стана жертва на хакери миналата седмица, вследствие на което телеманиаците получиха един епизод в аванс и сценария за останалите епизоди от седмия сезон на интерпретацията на култовата Песен за огън и лед на Джордж Р. Р. Мартин.

Родните фенове имаха възможността да се насладят на четвърта серия с пуканки в ръка три дни преди официалната премиера. Не закъсняха и множество клипове в YouTube, със средна продължителност между 10 и 15 минути, чиито създатели разкриват до най-малката подробност какво предстои да се случи във Вестерос.

Преди броени дни хакерите разпространиха и лична информация – телефонни номера и адрес, на звездите от култовата сага. Сред засегнатите бяха Емилия Кларк и Кит Харингтън.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !