Първо правило на българската...

Първо правило на българската политика: едно е да не...

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's...

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell’s Kitchen....

Задържаха четирима индийци за теча в Игра на тронове

отпечатай новината

16.08.2017 09:01 | Видян 1283 пъти

Задържаха четирима индийци за теча в Игра на тронове

Индийци са в основата на хакването на четвъртия епизод от седмия сезон на Игра на тронове, който изтече по торентите с отвратително качество близо два дни преди премиерата му по HBO, научи монитор. Инцидентът се случи преди десетина дни, а вчера стана ясно, че в Мумбай са задържани четирима служители на компания, складираща и обработваща телевизионно съдържание за телефонни апликации.
 
Те ще останат зад решетките до 21 август, докато тече разследването.

Кървавият епос по цикъла на Джордж Р. Р. Мартин Песен за огън и лед е печелил повече Еми награди от всяко тв шоу в историята и се излъчва в 170 страни по света. Пилотният епизод от настоящия седми сезон бе проследен от рекордните 16,1 милиона зрители, 10,1 от които са попивали студена пот от съспенс по челото си следейки сериала чрез DVR устройства и видеострийминг. 

Това бележи ръст от 50% в аудиторията в сравнение с премиерата на шести сезон миналата пролет, когато гледаемостта традиционно е по-висока отколкото през лятото. Добивайки статут на поп-културен феномен през последните години, Игра на тронове е и най-апетитната жертва за кибератаки. 

Последното брутално посегателство върху фентъзи епоса се случи през 2015 г., когато първите четири епизода от сезон пет бяха изтекли онлайн благодарение на недобросъвестни журналисти, получили съдържанието за оценка и ревюта.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !