Вече е проблем да се управлява с ПП....

Вече е проблем да се управлява с ПП. Трябва да спасим...

Цветна кинопрограма с Bulgaria ON AIR...

С много разнообразие, цвят и емоции ще бъде наситена...

Питър Динклидж е против купуването на хъскита

отпечатай новината

16.08.2017 15:08 | Видян 991 пъти

Питър Динклидж е против купуването на хъскита

Актьорът Питър Динклидж, придобил известност въртейки меча на Тирион Ланистър във фентъзи епоса Игра на тронове, призова британците да не си купуват безотговорно хъскита, пише монитор. Проблемът на 48-годишната звезда не е в отглеждането на кучетата, а в тяхното масово изоставяне.

Оказа се, че интерпретацията на култовата Песен за огън и лед на Джордж Р. Р. Мартин създала моден тренд сред телеманиаците – да си взимат тази порода, заради приликата с вълците, които служат на екранния род Старк.

„Скъпи фенове, мнозина от вас си купуват тези домашни любимци заради огромната им прилика с върколаците. Но от приютите се оплакват, че голям брой от тези животни биват изоставени. Трябва да бъдете абсолютно сигурни, когато вземате куче, дали ще се справите с тази отговорност. Това не трябва да бъде прищявка, а добре да се осъзнава нуждата от грижи за домашния любимец. Винаги осиновявайте кучета от приюти!", зове Динклидж.

Според организацията PETA (Хора за етично отношение към животните) откакто кървавата сага, прочула се с изречения като „Зимата идва“ и „Нищо не знаеш, Джон Сноу“, дебютира във Великобритания през 2011 г., в прютите за кучета е бил регистриран ръст от 700 процента на изоставените хъскита – от 10 на 81 животинки.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !