Брат свещеник порицава Джулиана Гани

Прясно омъжената силиконка Джулиана Гани призна, че има...

Алекс Раева търси заместник на Мария...

Фен на стенд ъп комедията ще получи предложение от Алекс...

Министри първа и втора смяна

отпечатай новината

16.08.2017 14:40 | Видян 342 пъти

Министри първа и втора смяна

Министърът на туризма обяви пред медиите, че тя ще прави проверки по светло, а вицепремиерът - по тъмно. Разделение на труда! Единият играе министър първа смяна, другият - втора. Много соц звучи.

Докато в проверки и закачки ни пускат шум и димки от морето, браншът е в колапс. За първи път от половин век хотелите в Слънчев бряг и Златни пясъци не просто имат мнооого празни легла, ами чак ги рекламират телевизионно насред август - единственият изцяло пълен месец за туризма ни. И то не от края, а още от 10-и август - всеки вижда клиповете по телевизията и банерите в интернет.

Няма туристи, няма пари, ръстовете се привиждат само на Николина Ангелкова, която нищо не разбира от тая работа и след близо три години министрестване. Ако не вярва - да погледне данните на статистиката - даже официалната бележи спадове на нощувките. Тя обаче умора няма: големи международни вериги щели да откриват 5-звездни хотели по нашето море. Ама друг път. И имената им нямало да каже.

За нейно сведение ще посочим, че когато туризмът у нас вървеше наистина през 2005-2008 г., които никога не можахме да надминем по приходи, нищо че уж бележим някакви ръстове на потока, по морето ни имаше и Кемпински, и Дабъл Трий бай Хилтън, освен Барсело и Мелиа. Ако сега ги няма, вината е и нейна. Второто и по-важното: никоя верига не крие бъдещите си проекти, така че ако има сериозни намерения, те вече щяха да бъдат огласени.

И не за друго, ами тези дружества с твърде големи, та са борсови и всяка подобна информация им вдига акциите, от които се печели, за разлика от притежаването на хотел на българското море. И последно: на Николина трябва да й прави впечатление нещо съществено: най-голямата верига в света Мариот я има дори в Скопие, в Минск, Тбилиси и Ереван.

Заобиколила е само България. Това трябва да каже всичко и за туризма ни, и за инвестиционния климат, и за България днес изобщо. С показни полицейски акции и много шум за нищо, с фалшиви плажни концесии и прочее управленска немощ, добро не ни чака. Поне в туризма.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !