Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Тракийска сватба за дъщерята на Тед Кочев на Античния

отпечатай новината

17.08.2017 11:00 | Видян 1331 пъти

Тракийска сватба за дъщерята на Тед Кочев на Античния

Сватбата бутикова, ръченици и хора за младоженците с ансамбъл Тракия

Световноизвестният режисьор от български произход Тед Кочев ожени в пълна тайна и  с тракийска сватба дъщеря си на Античния театър в Пловдив. Гостите били предупредени да не снимат.

Присъствието на външни лица и медии във вторник вечерта край древната сцена било абсолютно забранено, защото младоженците искали церемонията им да е само за най-близките им от двете семейства и да бъде дискретна.

Античният театър трябвало да бъде отворен единствено и само за младоженците, техните родители и близки. За това изрично предупредили организаторите. Дори, за да бъде наистина запазена тайната, бил пуснат слух, че сватбата на 29-годишната Александра Кочев с годеника ѝ Милен Ангелов ще се състои на 16 август т.г., в сряда. Граждански ритуал на древната сцена нямало. Подписването явно било някъде другаде, защото на Античния театър се състояла само сватбената церемония.

Красивата булка е дъщеря на режисьора от втория му брак с Лейфън Чънг, която е била неотлъчно до съпруга си при тази му визита в България. Младоженците Александра и Милен сами резервирали Античния театър за паметната си дата и платили наема от 1200 лева за времето от 18 часа до 19,30 часа.

Сцената била специално украсена, а гостите не били седнали по каменните редове, където обикновено стоят зрителите на концерти и представления. За тях имало столове, наслагани по самата сцена на Античния театър. Така те са можели да проследят всяка подробност от сватбената церемония.

А тя е била пресъздаване на традиционна тракийска сватба. В сцената са участвали всички изпълнители от ансамбъл Тракия – хор, оркестър и танцьори.

„Затворено частно събитие, на което присъстваха гости с висок ранг, за което имаше изрично изискване да няма никакви външни лица”, бе обяснено на екипа на Монитор/Телеграф. Затова и присъстващите – около 100-150 гости, които били от различни националности, били помолени в никакъв случай да не снимат.
Церемонията била запечатана само с кино камера и с дрон, който снимал отвисоко.

Автентичният ритуал Тракийска сватба продължил около час – час и половина. В началото свекървата захранила младоженците с пита и мед. Церемонията разчувствала и дори разплакала майките на Александра и Милен, разкриха присъствали.

След това всички се потопили в българския фолклор с изпълненията на ансамбъл Тракия. В народните хора и ръченици се включвали и гостите, а сватбеният ритуал завършил с голямо българско хоро.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !