Уилям наруши мълчанието си за рака на...

Принц Уилям обеща да се "грижи" за принцесата на Уелс,...

Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

Световният бас Карло Коломбара се завръща с роля във Варна

отпечатай новината

18.08.2017 12:56 | Видян 1316 пъти

Световният бас Карло Коломбара се завръща с роля във Варна

Премиерата на операта Атила от Джузепе Верди ще събере на 19 август в Летния театър на Варна истинско съзвездие от певци със световна кариера и слава. Спектакълът е с начален час 21 и е част от програмата на ММФ Варненско лято и опера в Летния театър 2017.

Спектакълът е Копродукция на Държавна опера Варна с Национална драма и опера Белград. Проект на Балканска оперна мрежа. Атила 2017 е втората постановка на тази опера на варненска сцена, след първата през 2007 г.

В ролята на Атила ще се превъплъти световни известният бас Карло Коломбара. Атила е една от коронните му роли. „Тя е знакова за басови гласове като моя, заедно с ролите на Борис Годунов в едноименната опера на Мусоргски, Мефистофел в Мефистофел от Бойто, Мефистофел във Фауст от Гуно, Филип Втори в Дон Карлос от Верди.

Дебютирах като Атила още през 1996 година в Sferisferio Theater в Мачерата с изключителен състав - Bruson, Guleghina, Giordani, под диригентството на Paolo Carignani. След това пях Атила в Санкт Гален, Виена, Женева, Катания, а през февруари тази година и в Модена с диригент Алдо Сизилло. Компактдиск със запис на този спектакъл ще излезе следващата година“, споделя звездата.

Миналата година той беше награден с отличето Oscar della Lirica или Оперен Оскар, както още я наричат. Отличията бяха връчени в Китай, като националната китайска телевизия излъчи пищната церемония по всички световни канали.

Освен Карло Коломбара в Атила, в ролята на Ецио ще пее баритонът Владимир Стоянов, който в момента триумфира по най-престижните оперни сцени. Световно известният баритон ще пее за първи път във Варна.

Партията на Одабела е поверена на примата на Варненската опера Линка Стоянова. В останалите роли: Бойко Цветанов, Христо Ганевски, Людмил Петров. Диригент Алдо Сизилло – Италия. Постановка Деян Миладинович - Сърбия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !