12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Том Круз рисува картата на Наркотрафикантът

отпечатай новината

25.08.2017 11:29 | Видян 1497 пъти

Том Круз рисува картата на Наркотрафикантът


Можете ли да познаете всички страни от централна Америка, изрисувани на географската карта? С деликатно чувство за хумор, странящо максимално от клишираните каменни лица на екшън героите, Том Круз ще ви каже: „Не мога“. Ситуацията не е извадена от изпит по география на актьора от 9 клас, а от премиерното му заглавие „Бари Сийл: Наркотрафикантът“, което излиза по родните кина от утре. Лентата е режисирана от Дъг Лаймън („Мистър и Мисис Смит“, „Великата стена“), който за пореден път доказва, че високоадреналинният жанр крие повече от престрелки, крошета и конспирации. Така на големия екран се появява въпросната рисувана карта не само на Америка, но и на света, в която анимационни орел и мечка спорят в кои територии да цари демокрацията, и в кои – комунизмът.

Решете няколко кръстословици преди да отскочите до киносалона за „Наркотрафикантът“. Сюжетната линия започва сравнително опростена – отегченият от живота си пилот Бари Сийл (Круз) намира разнообразие в тайна мисия от ЦРУ. Загадъчен, но достатъчно хилав, за да поставим под въпрос дали наистина е част от специалните части, агент „Шейфър“ (Домнал Глийсън) е разковничето, което вдъхва нова свежест в ежедневието на познатия ни герой.

С мисията на Сийл обаче стартира и изпитанието на нашата наблюдателност. Пилотът се забърква, както с ЦРУ, така и с местните наркокартели в Куба, където впрочем ще се запознаете и с прочутия Пабло Ескобар. Следват няколко издънки и разкрития, а историята се заплита до такава степен, че е напълно възможно да си докараме остро главоболие, опитвайки се да следим всяка подробност. Добрата новина е, че Лиймън не ни оставя сами в този хаос.

Напротив – кратки клипове, излезли от видеодневника на Сийл успяват да вкарат известна яснота по всяко време на лентата.

Гледайки „Наркотрафикантът“, трудно бихме приели насериозно твърденията на режисьора, че проектът му е вдъхновен от реални събития. Причината – пилотът трупа пари в килер, кутии за обувки и сандъци, заровени в задния двор на къщата му. Най-големият му семеен проблем със сексапилната му съпруга Луси (Сара Райт) е именно дилемата къде да скрият останалата част от банкнотите. В разцвета на работата си за ЦРУ и картелите пък Сийл се изживява като истински Джеймс Бонд, успявайки да получи вдъхновение за ерекцията си дори в самолет. И макар „Наркотрафикантът“ да изглежда по-скоро като екранизация на разказите на мъж с комплекс за малоценност в критическата възраст, бърза справка показва, че голяма част от историята е изненадващо реална.


Източник и снимка: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !