Определиха “Съседите” за най-голямото...

“Най-голямото откритие беше малък павилион, на брега...

Ясни са финалистите в конкурса Пролет`24

Известни са финалистите в Конкурса за нова българска...

Музите от Игра на тронове

отпечатай новината

26.08.2017 09:15 | Видян 3479 пъти

Музите от Игра на тронове

Фентъзи сериалът „Игра на тронове“ се превърна не само в най-гледания в 45-годишната история на телевизионния канал, но и в истински попкултурен феномен. Стотици хиляди бебета, родени в годините на излъчването на сериала (от 2011 насам) са получили необикновените поетични имена на героите – Денерис, Тирион, Санса, а броят на собствениците на кучета порода хъски или други вълчи „зимни“ породи рязко е скочил. Заглавието „Игра на тронове“ пък е перифразирано безброй пъти в журналистически и публицистични текстове във всичките 170 страни, където сериалът е излъчван.

Създаден по поредицата „Песен за огън и лед“ на американския фентъзи писател Джордж Р. Р. Мартин, „Игра на тронове“ разказва за битката за Железния трон, която се води между няколко благороднически фамилии, населяващи фантастичната земя Вестерос. В творбата си Мартин смесва мотиви от различни митологични сюжети, исторически събития, древни хроники, предания и легенди – Войната на розите в Англия през ХV век, Стогодишната война, рицарските турнири, викингски саги и т.н. Запазена марка на сериала са величествените природни пейзажи, на фона на които се разгръща епосът (сниман в Северна Ирландия, Малта, Шотландия, Дубровник, Исландия), откровените сцени със секс и насилие, но най-вече изключително силните персонажи и историята, която буквално те приковава пред екрана.

Създателите на сериала обявиха, че ще бъде заснет само още един сезон, осми поред, и с него ще бъде поставена точка на сагата. Не знаем кой ще седне на Железния трон в крайна сметка, но със сигурност знаем, че от този сериал всички ще излязат победители. Представяме ви две от най-харизматичните актриси, които „Игра на тронове“ превърна в звезди.

"Това е моят свят от 23-годишна възраст. Пораснах в него. Когато всичко свърши, ще преживея истинска криза на идентичността."

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !