Киркоров вбеси Алла с нова любовница

Филип Киркоров има нова тръпка и ужасно дразни бившата си...

Ким и Кание се завърнаха в Париж

Две години след ужаса, който преживя в Париж, Ким...

Столица на културата ли? Руши се!

отпечатай новината

25.08.2017 12:15 | Видян 783 пъти

Столица на културата ли? Руши се!

Къщата на Ламартин - най-ценната в Стария Пловдив се руши, засне на място екипът ни. Историческото здание на век и половина, приютявало световноизвестния френски поет не е просто паметник на културата. То е един от символите на целия южен град. Който го е оставил да се срине.

А ще се води Европейска столица на културата, като до домакинството остава година и 4 месеца - време, което не стига за реконструкция на уникалното здание. Проблемът не е само в рушащата се сграда, стената и двора й, които също са в трагично положение. От двете страни на Ламартиновата, има грозни и отвращаващи постройки, които стоят толкова псевдо на фона на оригиналните възрожденски здания наоколо, че туристите ги гледат с нескрита почуда.

Интересно срещу колко ли местната община е дала разрешения за вдигането им? Предстои да се построи и още едно здание в съседство - каквото е имало на мястото е разрушено, има и ограда, без никакви означения какъв ще бъде обектът, кой е инвеститорът, кой е строителят, кога трябва да бъде завършено - а всичко това е абсолютно задължително по закон. Освен проблем с нашето право, безразборното строителство създава грижи и във връзка с битността на ретро махалата като монумент под закрилата на ЮНЕСКО, след като поради подобна простащина Несебър за малко не изгуби своя статут в това отношение.

Отчайващи проблеми с поддръжката имат повечето къщи в Стария Пловдив. Особено сградите, които са публична собственост - общинска или държавна. По тях личи отношението към наследството на нацията и към културата изобщо на властта. Сами се убедете за какво става дума в нашата ужасяваща ГАЛЕРИЯ!!! .
 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !