Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Гледаме новия филм на Вим Вендерс в кино Люмиер

отпечатай новината

04.09.2017 16:15 | Видян 1875 пъти

Гледаме новия филм на Вим Вендерс в кино Люмиер

След лятната почивка кино „Люмиер Лидл” представя интригуваща септемврийска програма. На 11 и 14 септември от 19:00 часа зрителите могат да видят „Прекрасните дни в Аранхуес” на Вим Вендерс, който е създаден по пиесата на Петер Хандке, а в ролите участват Софи Семен, Реда Катеб и Ник Кейв. Френско-германската продукция проследява разговора между мъж и жена, които стоят на тераса в красив летен ден и си задават въпроси. Говорят за секс, детство, спомени, усещане за лято и за разликие в мъжкото и женско светоусещане. И дoĸaтo тe ca пoгълнaти от paзгoвopа, пиcaтeля, ĸoйтo ce нaмиpa в cъceднaтa ĸъщa, измисля диaлoгa между тях и го записва в пишeщaтa cи мaшинa.

Но дaли разговорът нa двaмaтa дyши e нaчaлoтo нa нeгoвия paзĸaз или oбpaтнoтo? Това е първият филм на режисьора, заснет на френски език и третият в 3D формат (след „Пина” (2011) и „Всичко ще бъде наред”) (2015). Във вторник – 12 септември в „Люмиер Лидл” ще се състои прожекция на друг интригуващ филм, разкриващ историята на един от най-добрите футболисти, живели някога.

„Пеле: Раждането на една легенда” е с режисьори Джеф и Майкъл Зимбалист, а в ролите ще видим: Кевин де Паула, Винсънт Д’Онофрио, Родриго Санторо. Филмът е история за това как талантът среща характера и се превръща в дух, пред който препятствията са само повод да продължиш напред. Пеле връща вярата на бразилците във футбола като залага на характерния за бразилците стил джинга, пренебрегнат след загубата им от Уругвай през 1950 година. Прожекцията е от 19:00 часа. На 13 септември, отново от 19:00 часа, ще бъде показан „Човек на вярата” – филм за Алекс Орбито, смятан за един от най-известните лечители на XXI век. Документалната продукция, с режисьор Ганета Сагова, представя позицията на лекари, учени и изследователи, които с години са наблюдавали и изследвали феномена и се опитват да го обяснят.

Той показва истории на хора с нелечими болести, на които традиционната медицина не е успяла да помогне. Къде се крие ключът към здравето? Кога и защо се разболяваме? Може ли човек да се излекува сам? Как квантовата физика обяснява този феномен? Това са част от въпросите, чиито отговори търси и дава филмът. Билети на касите на НДК и в кино „Люмиер Лидл” – половин час преди прожекцията.
 
 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !