Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Стинг отпуска „50 000“ гласа за Принс

отпечатай новината

07.09.2017 09:04 | Видян 1136 пъти

Стинг отпуска „50 000“ гласа за Принс

За родителите на хиляди български деца концертът на Стинг ще бъде най-доброто афтърпарти на първия учебен ден в историята. Поп душевадецът пристига в София часове след като се поклони за бис във Виена с бенд в камерен състав Доминик и Руфъс Милър (китари), Джош Фрийс (барабани), Пърси Кордона (акордеон) и двама беквокалисти, които обича да представя чистосърдечно като „Бен и Джо“.

Това е четвъртият звуков десант на гениалния британец у нас, като преди шест години той превърна „Герена“ в едно по-добро място с аристократична аура с гига в рамктие на Symphonicity. София е поредната спирка от европейския лег на турнето в подкрепа на албума 57th & 9th, който излезе миналия ноември („Анимато мюзик“/Universal Music) и носи името на възловото кръстовище, което Стинг пресича всеки ден на път към студиото си в Ню Йорк. От обиколката на артиста до момента става ясно, че на 16 септември в „Арена Армеец“ ни очаква сърцата симбиоза между софистициран поп с рокендрол душа без излишни фойерверки, танцьорки и водопад от балони.

Предстои ни класически Стинг пърформанс – от онези, в които той е по тениска и слим джинси, зад гърба му има кадифена завеса, и всичко случващо се в рамките на два часа е подчинено на гениалната простота на музиката му и на невероятния обмен на енергии с публиката.

Специален гост на шоуто ще бъде Джо Съмнър, единствения наследник на Стинг, който тръгна по пътя му в шоубизнеса и гради успешна кариера с групата Fiction Planе. В сетлиста ще влязат както пет от златните хитове на The Police, така и кавъри на любими парчета като Ashes to Ashes на Дейвид Боуи и Ain't No Sunshine на Бил Уинтърс. Специално внимание от новия албум заслужава елегичната Inshallah, посветена на кризата с бежанците, и One Fine Day, в която бившия учител по литература развива теорията, че причина за миграцията един ден ще бъдат не войните, а промените в климата.

Особен сантимент Стинг има и към „50 000“, посветена на Принс и записана в седмицата след смъртта му. Текстът представлява носталгичен, но прям разбор на живота на една музикална икона с фрази, вариращи от  „50 000 гласове се надигаха всеки път, докато пееше“, през „носехме се като кайтове на вълните на амфетамина“, до „все още вярваше в старата лъжа, че рок звездите не умират, те просто угасват“. „С напредването на възрастта сякаш вече се чувстваме наистина смъртни.

Доказателство за това е шокът от кончината на някои културни икони и мои приятели като Принс, Дейвид Боуи и Леми Килмистър. Те са сред божествата на нашето време. Така че когато си отидат, ние се сблъскваме с въпроса за собствената си тленност. Дори аз като рок звезда го правя. Това ме кара да бъда по-спонтанен и по-здраво стъпил на земята отвсякога”, обясни за сп. Rolling Stone Стинг. Билети за концерта се продават в eventim.bg на цена от 70 до 120 лв.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !