Какво ще кажат хората се завръща в...

Един от най-обичаните британски комедийни сериали –...

Ти си моят живот и съдба: Раева...

Илиана Раева се обясни в любов на съпруга си Наско...

Леонардо ди Каприо се усмихва под мустака на Рузвелт

отпечатай новината

30.09.2017 09:06 | Видян 1465 пъти

Леонардо ди Каприо се усмихва под мустака на Рузвелт

Актьорът Леонардо ди Каприо ще влезе в кожата на бившия американски президент Теодор Рузвелт. Още не е ясно коя част от живота на един от най-влиятелните политици в историята на САЩ ще представи с ролята си носителят на Оскар.

Когато се роди идеята за подобен проект през 2006 г. обаче се планираше той да е адаптация на книгата на Едмънд Морис Възходът на Теодор Рузвелт, която се фокусира върху ранните години от житейския път на президента.

На режисьорския стол ще седне Мартин Скорсезе, за сценарият ще отговаря Скот Блум, а продуценти ще са Ди Каприо и Дженифър Дейвисън. Звездата от Завръщането и Скорсезе имат няколко хитови колаборации в актива си, сред които От другата страна, Бандите на Ню Йорк и Вълкът от Уолстрийт.

Междувременно холивудският ас се готви да хване четка и платно за да нарисува Мона Лиза в биографична лента за италианския художник и изобретател Леонардо да Винчи, пише монитор. 42-годишният актьор ще седне и на продуцентския стол за филма, чийто сюжет ще следва книга на Уолтър Айзъксън, която носи името на ренесансовия гений.

Интересен факт е, че Ди Каприо всъщност е кръстен на знаменития си предшественик, оставил в историята на изкуството шедьоври като Тайната вечеря и Дамата с хермелина. Майка му е била на посещение в галерия във Флоренция, когато неродената ѝ рожба рита за първи път, точно пред картина на италианския художник.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !