Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Вергов на косъм от катастрофа с линейка

отпечатай новината

05.10.2017 11:23 | Видян 1736 пъти

 Вергов на косъм от катастрофа с линейка

Две седмици след екранния си дебют в „Откраднат живот“ Юлиан Вергов вече е бомбардиран с полюсни Фейсбук коментари от типа на „Искам да си ми шеф! Къде ги назначават такива?“ и „Този нацист със скалпел за какъв се мисли?“.

Начинът, по който ритна любовно-трудовия пъзел в болницата като неин директор вкара живец в иначе затъналия в погребално-сватбени драми сериал на Нова тв. Първата поява на актьора под каската на доц. Банков обаче щяла да бъде белязана от инцидент.

„Снимам с личния си мотор – да ми се чудиш на акъла защо. И на сцената, в която пристигам в „Свети Кирил“ и засичам линейка, за да спра на шефското място, направихме няколко дубъла. На последния мотора ми поднесе и щяхме да се чукнем зловещо с линейката. Добре че се размина.“, сподели за „Монитор“ възпитаникът на Цветана Манева.

За да се подготви за ролята той не кълве в аванс тонове медицинска терминология, но се допитва до лекарите-консултанти на терен всеки път, когато езикът му се заплете върху някоя по-засукана за произнасяне диагноза. Операциите са това, което го стресират най-много, щом щракне клапата.

„Това, което симулираме, че режем по човешкото тяло, се вижда на екран в залата. И всеки път като гледам лапароскопия, например, ме побиват тръпки.“, признава Юлиан. Работата по „Откраднат живот“ е бетонирала мнението му, че докторската професия е свещено призвание.

Наложило му се да влезе в ролята на пациент многократно през последните години и лягайки на масата за интервенции оценил подобаващо и спасителната намеса на анестезиолога – една от специалностите на Банков в сериала. „Особено благодарен съм на д-р Мазнейков от болница „Света София“, който положи нечовешки усилия да ме вдигне на крака.

С него станахме близки приятели след периода, в който се възстановявах под грижите му.“, обясни Вергов. Как балансира върху щурата въртележка от ангажименти в театъра, снимките, продуцентското хоро с компанията „Трите мечки“ и любовта към хокея- четете в интервюто с Юли в съботния брой на в.“Монитор“.  

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !