Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн в центъра на секс скандал

отпечатай новината

07.10.2017 09:24 | Видян 2601 пъти

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн в центъра на секс скандал

Малко преди сезона на наградите Холивуд беше разтърсен от грандиозен скандал, в центъра на който е известният продуцент Харви Уайнстийн.

Разследване на New York Times твърди, че основателят на компаниите Miramax и The Weinstein Company е упражнявал сексуален тормоз над жени в продължения на три десетилетия. Една от тях е актрисата Ашли Джъд.

Според вестника, в продължение на години няколко жени са отправяли различни обвинения срещу Уайнстийн. Журналистите от Times се позовават на информация, идваща от интервюта, имейли и други документи, събирани от служители на компаниите му и други предствители на киноиндустрията.

В свое интервю Ашли Джъд разказва за среща с Харви Уайнстийн, провела се в хотел в Бевърли Хилс преди 20 години. Актрисата е била поканена да се срещне с него в стаята му, където той я попитал дали иска да му направи масаж и да го гледа как се къпе. “Как бих могла да се измъкна от стаята възможно най-бързо, без междувременно да оставя лоши чувства у Харви Уайнстийн,” разказва тя пред Times.

Друга жена, която временно работила за компанията на продуцента, описала сходна ситуация. Дамата била поканена в хотелската му стая, за да му направи масаж, докато той лежал чисто гол. В замяна на това, Уайнстийн обещал да подпомогне кариерата й.

Разследването на Times твърди, че в последните 30 години Уайнстийн е постигнал поне осем споразумения с различни жени, с които те се съгласяват да не разгласяват случките. Тази информация идва от двама служители на The Weinstein Company, склонили да говорят анонимно пред вестника.

Адвокатът на Уайнстийн обяви, че той ще съди Times, тъй като статията е лъжлива. “Вестникът публикува история, която гъмжи от неверни и клеветнически твърдения за Харви Уайнстийн. Изпратихме на New York Times факти и доказателствата, но те ги пренебрегнаха и побързаха да публикуват статията”, добави той.

Междувременно самият продуцент публикува официално изявление, в което изглежда, че признава вината си. “Давам си сметка, че начинът, по който съм се държал с колежки в миналото, е причинил много страдания и искрено се извинявам за това. Сега ще се постарая да се самоопозная и да победя демоните си”, казва Уайстийн, добавяйки, че ходи на терапия, за да се справи с проблемите си. “Уважавам всички жени и съжалявам за станалото,” се казва в изявлението, от което също така става ясно, че той временно ще се оттегли от продуцентската къща.

The Weinstein Company и Miramax преди нея са сред големите играчи в Холивуд, продуцирали почти всички филми на Куентин Тарантино, включително носителите на “Оскар”-и “Криминале”, “Джанго без окови” и “Гадни копилета”. Трите части на “Властелинът на пръстените”, “Влюбеният Шекспир”, “Наръчник на оптимиста”, “Игра на кодове” са малка част от останалите заглавия на компаниите, превърнали се в касови хитове и отличени с награди на Академията и “Златен Глобус”.

Източник: missbloom.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !