Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Димитър Бербатов става на 28 години

отпечатай новината

30.01.2009 16:00 | Видян 5671 пъти | Гласували 2

Димитър Бербатов става на 28 години

Капитанът на националния отбор Димитър Бербатов празнува днес своя 28-ми рожден ден.

Звездата на българския футбол ще прекара поредния си празник далеч от родината и своите близки, този път в град Манчестър, Англия. Голмайсторът, който премина през лятото от Тотнъм на стадион "Олд Трафорд" за 38,85 милиона евро, пасна като дялан камък в атаката на "червените дяволи". Никой не се е съмнявал, че той ще заиграе толкова добре още в първия си сезон с екипа на европейския клубен шампион, но и на малките деца е ясно, че таранът израсна неимоверно много като футболист през последните няколко години. Нека само да си припомним какво направи той в мача срещу Саутхямптън от турнира за Купата на Футболната Асоциация. Той може и да не вкара гол, но бе повече от перфектен. То не бяха петички, скрити пасове, организиране на играта, създаване на голови положения. Бербатов освен това спаси на няколко пъти своите съотборници с попадения в последните минути.

Голът в 67-та минута срещу Мидълзбро донесе победата на Юнайтед, той оформи класическата победа над Челси, а попадението в последната минута при гостуването на Болтън на "Рийбок стейдиъм" изстреля "червените дяволи" на върха на Висшата лига на Англия. Може много хора да не обичат Сър Алекс Фъргюсън, но великият шотландец знае какво иска и затова взе момчето от Благоевград в редиците на английския шампион. Бербо има 11 гола от началото на сезона във всички състезания за английския гранд. Той реализира 46 гола в 102 срещи за двата си сезона с екипа на бившия си тим Тотнъм. Всички обаче знаем, че той носеше "шпорите" на гърба си и беше истински лидер на клуба, както под ръководството на Мартин Йол, така и на Хуанде Рамос. Феновете на тима от Северен Лондон нямаха право да го освиркват, както се случи в срещата от ФА Къп между Манчестър Юнайтед и Тотнъм, чийто краен резултат отново бе решен от нашия нападател. Сега обаче ситуация е друга. Бербатов играе, както самият той казва "в най-големият клуб в света". Българинът вече има купа от Световното клубно първенство, а освен това миналия сезон спечели и Купата на Лигата с Тотнъм. Сега обаче следват финал за Карлинг Къп срещу "шпорите", битка за ФА Къп, шампионски амбиции в Премиърлийг и разбира се, тежка борба с Интер в елиминациите на Шампионската лига.

Бербатов като капитан може да вдъхнови и своите съотборници в националния отбор на България, тъй като шансовете ни за класиране на световното първенство все още не са загубени. С две победи над Ирландия и хубаво представяне срещу Италия, ние имаме всички шансове да бъдем отново на световен форум, където заслужава да блести талант като Димитър Бербатов. Спортната редакция на БГНЕС пожелава много здраве и късмет на звездата на българския футбол. Пожелаваме му пет купи с екипа на Манчестър Юнайтед през този сезон и класиране на Световното първенство в ЮАР през 2010 година с най-важния екип за един българин – този на националния отбор на България.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !