Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Агънцето Жорко от Фермата ще стане чеверме

отпечатай новината

12.10.2017 11:53 | Видян 1520 пъти

Агънцето Жорко от Фермата ще стане чеверме

Клането на агнето Жорко предизвика бурни страсти във „Фермата“ тази вечер и изправи едни срещу други защитници на животните и фенове на месоядството, пише  HotArena.

Още преди 2 седмици фермерите гласуваха апела на Българското сдружение на веганите, в което се настояваше животните да не бъдат убивани за храна във фермата. И решиха, че искат да ядат месо, включително от животни, отгледани във фермата.

Тази вечер фермерът на седмицата Гечо реши, че е дошло време да се яде месо, което от началото на сезона участниците са вкусвали няколко пъти и то само по празнични поводи. Гечо заколи Жорко с помощта на танцьора Калоян, който изненада всички с инициативата си да помогне.

Наглед градското чедо сподели, че му се е случвало да го прави заедно с дядо си, а във фермата искал да покаже, че нямало нищо страшно в това.

„Животното умира за секунди, няма нищо мъчително в това“, редеше баш -колячът. Думите му обаче потресоха треньорката на кучета Елена и Франческа, които и преди това се обявиха против отнемането на живота на Жорко и напуснаха масата.

„Това поведение е просташко. Ние не сме диваци, живеем в 21 век, но простотията е на ниво“, наредиха Гечо жалостивите фермерки. В отчаянието си иначе хрисимата Елена не пропусна да излее злоба по тези, които искаха месо на масата си.

„Няма да умрат от глад, ако не го заколят. Въодушевяват се от убийствата. Да им убият кучетата, Алек има куче, него ще го заколи ли, както правят на Изток?“, не се стърпяха двете защитнички на животните Франческа и Елена.  

Въпреки протестът им обаче животното в крайна сметка беше разфасовано и приготвено за чеверме.

„Темата е особено деликатна и актуална в съвременния свят, за това я подложихме на гласуване от самите участници“, обясниха и преди продуцентите на предаването Иван и Андрей.

Миналата година веганите дори протестираха, но сега самите фермери получиха правото да определят дали да спазят апела им или не.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !