Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Слава жъне успехи и в Словения

отпечатай новината

15.10.2017 09:35 | Видян 911 пъти

Слава жъне успехи и в Словения

Българското предложение за „Оскар“ - „Слава“, спечели голямата награда по време на ежегодния кинофестивал в Словения, който се проведе преди дни в Пиран. „Това е филм с безупречни сценарий и актьорска игра. Успява да изгради представата за балканския нрав на основата на едно малко събитие“, посочва тричленното жури на форума.

Това е поредното признание за режисьорското дуо Петър Вълчанов и Кристина Грозева. „Слава“ може да се похвали с десетки международни приза, сред които Наградата на критиката от седмото издание на Люксембург Сити филм фест и отличие за най-добър филм на Международния кинофестивал в Боулдър (САЩ). Базираната в Париж филмова къща Wide Management продаде продукцията в над 20 страни. 

Историята за заекващия стрелочник (Стефан Денолюбов), намерил огромна сума пари на жп релсите и предал я на полицията, се разпространява във Франция, Великобритания, Ирландия, Германия, Австрия, държавите от Бенелюкс, Швеция, Норвегия, Исландия, Испания, Португалия, Турция. 

В Централна и Източна Европа „Слава“ оставя следа в киноафишите на страни като Полша, Румъния, Унгария, Чехия, републиките от бивша Югославия, Албания, Литва, Латвия, Естония. Извън Стария континент правата за него са придобити в Китай, Австралия, Аржентина, Бразилия и Япония.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !