Какво ще кажат хората се завръща в...

Един от най-обичаните британски комедийни сериали –...

Ти си моят живот и съдба: Раева...

Илиана Раева се обясни в любов на съпруга си Наско...

Посоки тръгна на 43 екрана във Франция

отпечатай новината

16.10.2017 10:42 | Видян 1524 пъти

Посоки тръгна на 43 екрана във Франция

Филмът Посоки на българския режисьор Стефан Командарев завладя френските киносалони със заглавие Такси София. Лентата се разпространява на 43 екрана от 11 октомври и вече обра овациите на медиите.

„Красиво предизвикателство - визуално и съдържателно. Точен разрез на България“ и „Мощен филм, езикът на киното е използван с виртуозност“, са само част от хвалбите, а изданието Chacuncherchesonfilm определи продукцията като филм на седмицата.

„Сериозен успех е киноразпространението на български филм във Франция в толкова много кина. Пресата също е отлична“, споделя режисьорът.

Междувременно лентата, в която с участие се разписват актьорите Асен Блатечки, Васил Василев - Зуека, Юлиан Вергов и други, спечели поредното си отличие.

Посоки грабна Специалната награда на журито на фестивала в Хайфа, Израел в надпреварата за най-добър филм от Средиземноморието и Балканите.

Стефан Командарев и екипът му вече работят по следващ проект, който носи работното заглавие Патрулки, пише монитор. Сюжетът проследява три двойки патрулиращи полицаи за една нощ в София.

„Проектът вече е селекциониран на два много престижни европейски форума за копродукции и има голям интерес към него“, издаде още режисьорът.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !