бТВ излъчва боксовата гала вечер на...

Срещите на братя Пулеви ще бъдат излъчени пряко по bTV,...

Фънки смени Капките с Hell’s Kitchen,...

Четири от жените в червения отбор ще се борят за мястото...

Мария Гроздева: Никога не ми е идвало да гръмна някого

отпечатай новината

16.10.2017 12:13 | Видян 2401 пъти

Мария Гроздева: Никога не ми е идвало да гръмна някого

Олимпийската шампионка Мария Гроздева даде интервю пред Венета Райкова в предаването „Папараци“ по бТВ. Ето и по-интересното от разговора между двете.

Верни ли са слуховете, че много си искала да бъдеш спортен министър в сегашното правителство?
Никога не съм имала намерения да ставам министър на спорта. Скоро ще се пенсионирам и смятам да живея приятен, скромен живот.

Освен това ще получаваш и солидна пенсия...
Доколкото знам, за златен олимпийски медал се плащат три минимални заплати… До три години, ако не взема квота, вероятно ще се откажа от спорта. Много години се състезавам и вече има леко омръзване, изхабяване, умора.

Идвало ли ти е да гръмнеш някого? На мен доста често. Добре, че нямам пистолет.
Не. Всъщност онзи ден видях от колата как двама келеши свалиха с един удар на земята възрастен мъж с вид на клошар. В такива моменти си мисля, че трябва да се наказват такива идиоти.

През миналия декември у вас влязоха крадци…
Да, на камерите се вижда, че те са били в двора, когато съм излизала. Влезли са, докато дъщеря ми, тогава на 14, и мъжът ми бяха вкъщи. В предишния апартамент също са ни обирали, даже взеха един пистолет, който ми бе подарък от министъра на отбраната. Много е жалко, че нямаме правата да се защитим.

Какво му хареса на твоя съпруг?
Че е стабилен човек. Като каже нещо, го прави. Обгрижва ме по много приятен начин. Вкъщи аз създавам уюта (смее се), докато той прави салатата и барбекюто. Подреждам масата, слагам свещ, после прибирам всичко.

Вече 21 години сте заедно дори на тренировки и по състезания. Как запазихте брака?
Точно затова е стабилен бракът ни, защото сме по цял ден заедно. Аз също имах предишен брак, който не просъществува и три години. Омъжих се на 21, той също бе от спортните среди, дори все още има фитнес зала. Бяхме разделени, защото аз постоянно съм по лагери и състезания. Дори не можахме да се опознаем много добре. Разделихме се спокойно, без драми.

Мислили ли сте за развод с настоящия ти съпруг? Аз на моя мъж всеки месец му искам развод. Особено на пълнолуние, като ме хванат нервите. Хормоналната ми система нещо се разбалансира.
Не. Никога не ми е идвало наум.

Преди няколко години ти премина през сериозно изпитание…
Слава богу, диагнозата бе поставена навреме. Моят съвет към жените е всяка година редовно да си правят профилактика. Може би ракът се е отключил от стреса по състезанията. За щастие, операцията мина успешно. Може да се случи на всеки, в болницата видях момичета на около 20 години, които бяха със същата диагноза.

Имаш ли усещането, че си любимка на Господ?
Имам усещане, че съм родена под щастлива звезда. Даже съм родена на Международния ден на олимпизма (23 юни – бел.ред.). В живота ми случват само хубави неща. Чак се притеснявам някой ден да не се случи нещо лошо за баланс.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !