Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Почват Тръмп по сценария Уайнстайн

отпечатай новината

23.10.2017 15:00 | Видян 2065 пъти

Почват Тръмп по сценария Уайнстайн

Ще свалят президента на САЩ заради женски истории, ще използват 25-ата поправка за недееспособност, за да го отстранят без импийчмънт

Прогнозите, че Казусът Харви Уанстайн е прелюдия към сваляне на президента Трмп заради обвинения в сексуално насилие се сбъдват. Три жени, които миналата година се опитаха да провалят кампанията му като го обвиниха в посегателства се обърнаха към медиите, за да се стартира атака на държавния глава. Историята, както всички, които преобърнаха Америка през последните години – предишните случаи са Уикилийкс и Асандж и Сноудън – тръгва от британския вестник Гардиън.

Всекидневникът твърди, че повод им дало разгласяването на похожденията на холивудския продуцент Уайнстайн, когото демократите пожертваха като индулгенция, за да ударят с „чиста съвест” Тръмп, забравили за своя Бил Клинтън. Трите жертви са Кети Хелър, която била целуната по устата от президента на първата им среща през 90-те, Кари Уелс – ексманекенка от агенция, която се занимава и с компаньонки, която го обвинява за „агресивно предложение” за секс през 1992 г., както и Джесика Лийдс, която бил докоснал по гърдите и според нея се бил опитал да й пъхне ръка под полата.

Никоя от трите дами, за разлика от Моника Люински на Бил Клинтън, не е правила секс с Доналд Тръмп. Никоя не е била изнасилена от него. Никоя не е правила „свирки” в Овалния кабинет. Гардиън твърди, че имало още 7 подобни случая на закачени от президента Тръмп.
Голямото нищо ще бъде използвано за отстраняване на държавния глава.

Най-вероятно, вместо дългата и тромава парламентарна процедура по импийчмънт, която не успя да катурне излъгалия под клетва Бил Клинтън, ще се пристъпи към света на ексшефа на кабинета на самия Тръмп. Както 19 минути вече писа, той оферира по-лесно отстраняване по 25-ата поправка. Според нея, ако половината плюс един членове на кабинета гласуват, че президентът по някаква причина – морална, физическа или медицинска, не е в състояние да изпълнява задълженията си, те го елиминират чрез гласуване.

Важно е да се отбележи, че атаката се задейства два дни, след като Тръмп разреши разсекретяването на 3000 документа по убийството на Кенеди, поради отпаднала давност, срещу което веднага скочиха тайните служби на САЩ.

Трябва да се знае, че отстраняването на Тръмп не означава нови избори, а довършване на мандата му от неговото вице Майк Пенс. Такъв казус вече имаше при републиканците след подаването на оставка на Никсън покрай аферата за подслушване Уотъргейт, когато той е заменен от вицето си Форд. Той не успява да се преизбере, за разлика от Линдън Джонсън – вицето на Кенеди, който управлява САЩ от убийството на титуляра през 1963 г., и през следващия мандат 1965 – 1969 г.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !