Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Уникални гости на независими филми идват на София Индипендънт Филм Фестивал

отпечатай новината

24.10.2017 09:48 | Видян 1087 пъти

Уникални гости на независими филми идват на София Индипендънт Филм Фестивал

„София Индипендънт филм фестивал е уникална среща на изкуствата, среща на свободното кино и на хората, които се срещат и мислят свободно. Благодаря на създателите на този фестивал, които ни показват кино, което рядко можем да видим, което не е комерсиално е извън рамките на киното, което може да се види всеки ден “, заяви Биляна Генова, директор на на Дирекция Култура към Столична община.Тази година, осмото издание на фестивала София Индипендънт е с изявен конкурсен харакатер, за разлика от предишните седем издания. „Со Индипендънт Филм Фест става с конкурсен характер, става международен от осмото си издание“, сподели Жана Караиванова.

„Интересът към фестивала, на който съм свидетел тази година изненада и самата мен“, разказа г-жа Караиванова по време не пресконференцията, дни преди официалното откриване на фестивала. Следващата седмица в София се очаква да пристигнат едни от най-радикалните и независими автори на филми от различни точки на света. Освен членовете на между народното жури – продуцента Шрути Гангули, Габриеле Каполино от IFP и Лорен Хамъндс – от програмния екип на  Трайбека Филм Фестивал, за които вече научихте, в София пристигат и много изявени автори на хитови независими филми, както и професионалисти, създали своите филми почти без никакви пари. Софийската публика на фестивала ще има възможност да се срещне и да разговаря на живо с талантливата Натали Каплан, която пристига да представи своя филм „Имало едно момиче“ (2017) – история за едно момиче, забъркало се в необичайни връзки с лекаря си, съседа си и с един млад войник. Заповядайте на представянето му на 31-ви октомври, от 18:30 в кино Одеон.

Известният продуцент Алекс Липшулц, който работи и като режисьор и като сценарист, ще представи своя уникален филм, заснет изцяло на идиш (език, от десетилетия неизползван в киното)– „Менаше“, на 31-ви октомври, от 20:30 в кино Одеон.Няма как да пропуснете и българското предложение в конкурса за игрален филм - шедьовърът на Константин Божанов „И после светлина“ - своеобразно любовно писмо до изкуството. „И после светлина“ има своя прожекция на 27 октомври, от 20:30 часа в Одеон. З

а да представят провокативния си филм „SFashion” – хорър драма за бизнеса в Европа, в София пристигат продуцентът Джузепе Лепоре, режисьорът Мауро Джон Капече Капече и актрисата Карина Коронеа. Първата среща със зрителите на „SFashion е на 30 октомври, от 18:30ч. в кино Одеон. Сред специалните киногости на Со Индипендънт Филм Фест е и номинираният за „Оскар“ Себастиан Юнгер, режисьор и продуцент на едно от най-провокативните предложения в докуменалния конкурс - „Ад на Земята: Възходът на Ислямската държава“ (2017).

Зрителите могат да срещнат със Себастиян Юнгер да 27 октомври, от 20:15 в Дома на киното.Над 20 специални независими кинематографисти очакваме в София да предстваят нискобюджетните си филми, създадени почти без пари, но с размаха на свободния дух. Техните филми могат да бъдат гледани в кината Влайкова и Дада Културен Бар. В програмата на Осмия Со Индипендънт Филм Фестивал очаквйте още скрити кино бижута и смайващи екранни провокации. Очакваме ви в кината: Люмиер Лидл, Дом накиното, Одеон, Г8, Евросинема, Влайкова и Дада Културен Бар.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !