Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Българска виолончелистка свири със знаменития Виенски камерен оркестър

отпечатай новината

02.11.2017 18:13 | Видян 1211 пъти

Българска виолончелистка свири със знаменития Виенски камерен оркестър

Автентичното виенско коледно настроение идва в София на 5 декември с празничен концерт на знаменитите музиканти от Виенския камерен оркестър в Зала 1 на НДК. Лиляна Кехайова е българската звезда във виртуозния състав, която пристига заедно с тях за най-истинското коледно музикално преживяване този сезон.

Лиляна Кехайова е родена в семейство с музикална история и започва да свири на виолончело още на шест годишна възраст.  След като завършва НМУ Любомир Пипков София, е приета във Виенската Консерватория в класа по виолончело на Лилия Шулц - Байрова.

Успехът я следва неотлъчно между Виена и София. Наградите ѝ като солист и като част от класически камерни ансамбли, са многобройни, Кехайова е печелила конкурси в България и чужбина, сред които: I награда на Concertino Praga (2006)-Прага; 2013 г. е лауреат на конкурса на Виенската Консерватория Фиделио; 2005 г. и 2007 г. печели конкурса Млади Виртуози (София) и мн. др. Лиляна е пълноправен член на Виенския камерен оркестър, с който идва и у нас, соло чело на оркестър Camerata Orphica, а от 2014 - е генерален секретар на International Music Academy Orpheus - Виена, където всяка година участват повече от 100 студенти и 20 професори и световноизвестни солисти.

Лиляна Кехайова е стипендиант на Thomastik-Infeld Vienna, Bank Ausria, 2012 получава стипендия от Виенската Консерватория, след което печели и голямата стипендия на австрийската фондация Alban Berg.

Българските зрители посрещат виолончелистката Лиляна Кехайова и прочутите ѝ колеги - музиканти от един от най-елитните оркестри в света - Виенски камерен оркестър на 5 декември 2017 г. в 20:00 в зала 1 на НДК за най-качественото коледно събитие тази зима. В програмата на празничния концерт зрителите ще могат да чуят виенски коледни класики и любими мелодии на Йохан Щраус и Фриц Крайслер.

Билетите за коледния концерт са на цени от 50 до 100 лв. и са в продажба в мрежата на Eventim и на касата на Билетния център в НДК.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !