Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Бачо Гичо детронира Тор

отпечатай новината

14.11.2017 13:42 | Видян 1236 пъти

Бачо Гичо детронира Тор

Бачо Гичо срази Тор, бога на гръмотевиците и на комерсиалното кино. Българският филм Възвишение излезе начело в боксофиса за този уикенд. Той задмина както новата екранизация по класиката на Агата Кристи Убийство в Ориент експрес, така и Тор: Рагнарок.

Според данните, публикувани в сайта на Националния филмов център, драмата за обира при Арабаконак е имала в премиерния си уикенд 24 895 зрители (29 620 общо след предпремиерите), а приходът от билети е 222 573 лв.

Второто място е за другата премиера тази седмица – Убийство в Ориент експрес, с 14 833 зрители, а третото – за Тор, който е трета седмица по екраните, с 10 017 зрители (дотук общо 92 093 зрители).

Историческият Възвишение по романа на Милен Русков стана вторият след 1989 г. най-гледан български филм след комедията „Мисия Лондон“ по книгата на Алек Попов. Зрителите в премиерния уикенд на „Мисия“-та през 2010 г. бяха 46 291, а приходът от билети е бил 355 120 лв.

„Резултатът е много добър – коментира пред Площад Славейков продуцентът на Възвишение Иван Дойков, продуцент и на Мисия Лондон. – За мен на този етап най-важни са положителните коментари на зрителите. Но е рано да коментираме цифрите. Ако това е маратон, в момента сме едва на петия километър, надявам се бягането с Възвишение да бъде дълго.“

Източник: ploshtadslaveikov.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !