Уникална българска пица спечели...

44-годишният варненец Радостин Кирязов спечели световния...

ВНИМАНИЕ! Мечки на Витоша

Мечка и малко мече са заснети в района на държавно ловно...

Възвишение с рекордна гледаемост

отпечатай новината

15.11.2017 09:48 | Видян 354 пъти

Възвишение с рекордна гледаемост

Възвишение отчете най-силния старт на български филм в последните 7 години и е най-гледаният филм за изминалия уикенд в България.

Това показват официалните данни на ИА Национален филмов център, които нареждат филма по романа на Милен Русков на първо място в боксофис класацията за периода 10-12 ноември и го определят като втория най-силен дебют в най-новата история на българското кино (официалната статистика се води от 1989 година).

От петък до неделя близо 30 000 зрители са предпочели да гледат дългоочакваното филмово заглавие, разказващо за събитията преди и след Арабаконашкия обир през погледа на двама полуреволюционери, полуразбойници – Гичо и Асенчо.

„Най-добрият филм за последните 27 години“, „филм, който трябва да се гледа от всеки българин“, „филм без компромиси и на световно ниво“ са само част от мненията, които заливат социалните мрежи в последните 72 часа.

Рекордно висок е и процентът на одобрение към Възвишение – над 90% от запитаните споделят, че харесват филма и биха го препоръчали на познат.

“За мен и моя екип това е изключително приятна новина и признание за труда ни в последните 3 години и половина. Другата добра новина според мен е, че в салоните видяхме много млади хора, което ни провокира да предложим специална отстъпка за ученици, от която могат да се възползват групи от 15 младежи и/или цели класове от училищата в цяла България. Кампанията получи и подкрепата на Министерството на образованието, а повече информация ученици и учители могат да намерят на www.vuzvishenie.bg“ - сподели Иван Дойков, продуцент на Възвишение. Възвишение е по кината в цяла България.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !