места

ДА! Котлет за дърпано свинско, синя сол и австралийско телешко

1

Котлет на ул. Нишава има оригинална концепция. Сред минималистичния дизайн, който е доста приятен, са комбинирани няколко неща. От една страна, както личи и по зоната за шоукукинг и красивата топла витрина, а също по елегантната маса с няколко стола, от заведението може да се вземе за вкъщи или да се хапне на място храна. Ние станахме почитатели на специалитета – дърпано свинско, толкова крехко и „на конци”, на пилешкия кебап и на другите кулинарни творения. О друга страна, това е и стилен месарски магазин – не е оксиморон, където предлагат говежди Ай Райнд, Херефорд, Блек Ангъс – бон филе и рибай, Томахоук стек и Ангъс бургер от Австралия, а също всякакви други меса и колбаси от висока класа. От трета страна, е и бутик за подправки. Можете да избирате например между червена, синя, различни видове хималайска сол и такава с трюфели. Или пък между сортовете испански зехтин и балсамико, от пастета иберико или различните салати. София имаше нужда от такова място и си го получи. Не на последно място, впечатляващи са  и чудесното обслужване, и брандираните хартиени пликове.