профили

Адриана Лима

Адриана Лима

Рождена дата: 12.06.1981
Пол: Жена

Адриана Франческа Лима е родена на 12 юни 1981г. в град Салвадор, щата Баия, Бразилия.Лима е супер модел, известна най-вече като един от ангелите на Victoria's Secret.


Животът на Адриана не се отличавал много от този на останалите момичета, докато не била "открита", когато пазарувала в местен търговски център. Тогава е едва на 13 години, но потенциалът й за изява като модел бил очевиден. На 15 години (1996 г.) побеждава в престижния конкурс "Форд супермодел на Бразилия", организиран от Ford Models . По-късно същата година завършва втора на международния конкурс "Форд супермодел на света".
Скоро след това Лима се премества в Ню Йорк и подписва договор с Elite Model. Появява се на страниците на международните издания на списанията Vogue и Marie Clair (1997-98) и дефилира за Кристиан Лакроа, Валентино и др. Първият голям пробив на Адриана обаче идва, след като се появява на билборд на Vassarette насред площад Таймс скуеър. Започва кариера и като модел за печатните медии и става рекламно лице на марката дрехи Guess.
Продължава да работи за известни марки като Maybelline, bebe и Mossimo и се появява на кориците и уводните статии на списания за висшата мода - Harper's Bazaar, ELLE. Вероятно е най-известна с работата си за Victoria's Secret, където има статут "ангел". Адриана за първи път озарява модния подиум на Victoria's Secret през 2001 г., а през 2003 г. открива тяхното ежегодно модно шоу (Victoria's Secret Fashion Show 2003).
През 2001 г. Лима участва във филмчето "The Follow" от серията късометражни филми "The Hire" на BMW. Във филма Клайв Оуен играе като детектив, нает да преследва героинята на Адриана, която е набедена в изневяра на своя известен съпруг (игран от Мики Рурк).

Адриана е имала връзки с известни личности, в това число и с рок музиканта Лени Кравиц, с когото са разделени от 2003 г.
През април 2006 г. Лима заяви, че следвайки католическите си религиозни убеждения, тя все още е девствена, добявяйки - "Сексът е за след брака. Мъжете трябва да уважават моя избор. Ако не го уважават, значи не ме желаят."

отпечатай новината

Новини

Парти гримът на Адриана Лима с достъпни продукти

Може и да не ви се вярва, но на Адриана Лима й трябват...

Адриана Лима се похвали с ново гадже

Адриана Лима се снима с поредния си ухажор. Моделът...

Адриана Лима сама, но пък си се обича

Адриана Лима публикува селфи на страницата си в...

Адриана Лима се събра с бившия

Адриана Лима и бившият й съпруг - сръбският баскетболист...

Адриана Лима влиза в бандата на Оушън

Топмоделът Адриана Лима ще се присъедини към снимките на...

Адриана Лима провокира с голо селфи

Бразилският топмодел Адриана Лима, която от години е...

Адриана Лима отново си падна по спортист

Звездата на отбора New England Patriots Джулиян Еделман е...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

20
Aly 15.12.2015 23:13ч.

I told my grmntaodher how you helped. She said, "bake them a cake!" http://gbobonyw.com tfnabn [link=http://sufogpw.com">sufogpw[/link">

19
Sanjay 13.12.2015 14:19ч.

That insgiht would have saved us a lot of effort early on. http://zhvszu.com fbizdanegs [link=http://bnkphiqfbd.com">bnkphiqfbd[/link">

18
Walker 11.12.2015 21:15ч.

I see, I suosppe that would have to be the case.

17
Danny 10.12.2015 19:05ч.

At last some raliinatoty in our little debate.

16
Prashant 13.10.2015 11:02ч.

Such a deep anerws! GD&RVVF