шопинг

Вести

Dior става част от империята LVMH срещу €12,1 млрд.

Dior става част от империята LVMH срещу €12,1 млрд.

Френският милиардер Бернар Арно и семейството му са получили зелена светлина да придобият изцяло луксозната марка Christian Dior за 12,1 милиарда евро.

Преди месец най-голямата модна компания в света - Louis Vuitton-Moet Hennessy (LVMH), съобщи, че опростява структурата си и ще погълне изцяло престижната модна къща Dior. Бордът на директорите на компанията е определил офертата като справедлива и е посъветвал акционерите да я одобрят, информира днес Кристиан Диор.

Представители на служителите от модното подразделение Christian Dior Couture също са одобрили предложението. Семейство Арно иска да купи марката, плащайки до 26 процента в брой и останалото в акции, и да внедри модната къща в Louis Vuitton-Moet Hennessy - LVMH.

Целта е да бъдат подсилени филиалите за мода и кожени изделия на френския производител. Christian Dior Couture се оценява на 6,5 милиарда евро.

Портфолиото на LVMH включва универсални магазини за луксозни стоки, веригата за козметика Sephora, безмитни магазини по летищата и магазини на круизни кораби.

Няма коментари към този материал !