Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Посоки с награда за сценарий от Испания

отпечатай новината

27.11.2017 18:00 | Видян 1831 пъти

Посоки с награда за сценарий от Испания

Филмът „Посоки“ на българския режисьор Стефан Командарев триумфира с отличие за сценарий по време на Международния кинофестивал в Хихон, Испания.

Това е поредно признание за лентата, чийто дебют по световните киносалони в Кан се увенча с бурни аплодисменти и желанието на Ума Търман актьорите да получат специална награда на форума. Френската критика определи филма като „великолепен и смел“, а у нас историите от шест различни таксита ще дебютират на голям екран на 26 януари.

Лентата, в която с участие се разписват Асен Блатечки, Васил Василев - Зуека, Юлиан Вергов и др., вече се разпространява във Франция, Испания, Италия и Португалия. След фестивалния й успех пък Командарев, който е автор на сценария заедно с Симеон Венциславов, замисля да реализира цяла трилогия.

Следващият филм ще носи заглавието „Патрулки“. „Сюжетът проследява три двойки патрулиращи полицаи за една нощ в София. Проектът вече е част от селекцията на два престижни европейски форума за копродукции и има голям интерес към него“, разказа наскоро Командарев.

Източник: monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !