Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Адмиралтейството става Waldorf Astoria за 352 млн.

отпечатай новината

12.12.2017 17:35 | Видян 4265 пъти

Адмиралтейството става Waldorf Astoria за 352 млн.

След като изгуби своя впечатляващ лондонски адрес – номер 1 на великата Риджънт Стрийт – сега там е представеният след лично посещение на Гранд хотели  Langham,  Waldorf Astoria се завръща в британската столица.

Този път адресът е още по-впечатляващ. Това е вратата към Бъкингам откъм Трафалгър, от нея започва т.нар. проспект The Mall, по който преминават всички най-важни процесии с участието на кралското семейство в карети – последно за сватбата на бъдещия крал принц Уилиам с Кейт, а преди това погребалната процесия на Даяна и финалът на олимпийския маратон. Уникална локация. Но и уникална сграда – самото британско Адмиралтейство.

Тук е първият министерски кабинет на Чърчил

В навечерието и насред Първата световна война той е министър на флота или, както е конкретната титла Първи лорд на адмиралтейството. Не само той, но и още много велики личности през вековете са обитавали фантастичното полукръгло здание в самото сърце на Лондон.

Сред тях са лорд Маунтбатън, английското за Батенберг, който пробутва племенника си принц Филип за съпруг на кралицата, както и трудилият се в зданието като служител Иън Флеминг – създателят на Джеймз Бонд, безсмъртния агент 007.

Правителството на кралицата беше принудено да продаде тази фантастична историческа, архитектурна, военна и културна ценност като част от приватизационна програма. На друга корона.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !