Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Сватбата на Миглена - нелегална

отпечатай новината

10.01.2008 11:01 | Видян 6808 пъти | Гласували 4

Сватбата на Миглена - нелегална

Сватбата на Миглена Ангелова и четвъртият й съпруг Живко Чакракчиев е била нелегална, тъй като черквата Св. 40 мъченици е паметник на културата и подобни тържества са напълно забранени, писа Експрес.

Директорът на НИМ - Божидар Димитров, който е позволил на ТВ водещата да се венчае там, е нямал право да вземе такова решение, казва в писмо министърът на културата Стефан Данаилов.

След сканадла с бития фотограф, тв водеща се опита да омаловажи инцидента, като обясняваше навсякъде, че истинско безобразие било, че църквата й отказала сватба в Св. 40 мъченици. Оказва се, че безобразие е самата венчавка, извършена в националния паметник на културата противно на всякакви разпоредби.

Църквата Св. 40 мъченици във Велико Търново е паметник на културата с национално значение. Съгласно споразумението, подписано от министъра на културата Стефан Данаилов и великотърновския митрополит Григорий след реставрирането на храма, в църквата могат да се извършват богослужения шест пъти годишно - на големите църковни празници. Само тогава владиката може да извършва църковни служби в Св. 40 мъченици, обясниха от Министреството и допълниха, че всички останали празници като кръщенета и сватби, изискват употреба на свещи, които опушват фреските и другите исторически свидетелства, заради които черквата е обявена за паметник на културата от национално значение.

Припоняме че, Ангелова и Чакръкчиев се ожениха на 18 декември 2007 г.   

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !