Ринго Стар става на 80 с онлайн шоу

Легендата от "Бийтълс" Ринго Стар организира...

Виртуални модни дефилета от Париж...

Модните дефилета в Париж това лято ще са виртуални, но...

Babel – гурме за напреднали

отпечатай новината

05.02.2018 16:20 | Видян 4747 пъти

Babel – гурме за напреднали

Ресторантът в сърцето на Будапеща притежава една от престижните звезди на Мишлен

Ресторант Babel e създаден през 2008г. и се намира в центъра на унгарската столица Будапеща. Собственикът Хуберт Шлихтер и целият му екип са запленени от самобитната култура, природа и постоянно се вдъхновяват от традиционната унгарска кухня, както и от интересния свят на Трансилвания.

Заведението се намира в непосредствена близост до най-стария храм в европейската столица. Ресторантът е проектиран от самия Хуберт и Ана Мария Декани, дизайнер на интериора. Стените са запазени в първоначалния си вид – има белези от голямото наводнение в Пеща (източната част от Будапеща) през 1838г.

Традициите, спомените и идеята за връщането към корените са важни характеристики, както в кухнята, така и в самия ресторант. Babel притежава една от престижните звезди Мишлен и е един от петте най-добри ресторанта в Унгария. В началото на тази година престижното издание Decanter го обяви за Интернационален ресторант на 2017.

Най-новото меню в топ-заведението е създадено от главния готвач Ищван Верес и е вдъхновено от неговите лични спомени от детството му преминало в Трансилвания. Този визионер в кухнята създава  забележителни и спиращи дъха гастрономически ястия, които определено хранят и душата. Babel изключително много държи на свежите продукти и оригиналните съставки, а доставките са само от местни фермери.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !