Инфлуенсър и модел разкри страхотни...

Инфлуенсърът и модел Кристи Рен не спира с горещите...

Божков излиза на свобода срещу 130...

Бизнесменът Васил Божков излиза на свобода срещу 130...

За първи път български DJ свири в Ню Йоркският топ клуб Mansion

отпечатай новината

11.02.2009 10:45 | Видян 4135 пъти | Гласували 4

За първи път български DJ свири в Ню Йоркският топ клуб Mansion

DJ LION, който е наполовина сърбин, наполовина българин, но от години живее в София, току-що се върна от мини-турне в Америка, в рамките на което имаше участия в нюйоркския топ клуб Mansion и клуб Ibiza във Вашингтон. С над 1000 души на всяко от двете партита, част от които българи пътували стотици мили да гледат DJ LION и двата клуба са уговорили второ участие на нашето момче през март. Точно тогава той за трети път ще свири на най-голямото събитие в света на денс музиката – Winter Music Conference в Маями.

Освен талантлив диджей, DJ LION е търсен продуцент и ремиксатор – тази пролет ще бъдат изададени негови версии на дългоочакваният нов хит на американския диджей Holmes Ives ‘Boom’ с вокали на Lane McCray (La Bouche) и парчето на Stan Kolev ‘Miraculous Ways’ с вокали на No Mercy. DJ LION, който всъщност се казва Живорад Милич, вече има над 50 авторски парчета като неговия трак ‘Dreamfields’ Tiesto е използвал в сетовете си, а съвместното му парче със Stan Kolev „Haters” ще бъде включено в компилация на легендарният хаус лейбъл Nervous Records, издавал парчета на имена като Robbie Rivera, Mark Night, Danny Tenaglia, Armand Van Helden, Roger Sanchez и Josh Wink. Неведнъж парчета на DJ LION са се озовавали в челото на класацията по продажби на диджейският портал за легални mp3-ки Beatport.com като ремиксът му на C-Pure ‘Cat On The Rain’ бе избран за специалната селекция на сайта Beatport Burners Episode 44. Негови сетове са били излъвани по радиопредаването на Paul Van Dyk - Vonyc Sessions, както и по Frisky Radio, Proton и Dj Vibes. Той е бил зад пулта с имена като Timo Maas, Benny Benassi, Satoshi Tomiie, Leftfield, Flash Brothers и John Creamer, а малка част от клубовете, в които много пъти е свирил са Chervilo, Escape, PR, Mania, Comics, Masai, Plazma, Scena, Bassment, Sound, Cielo и Cacao Beach,  както и навсякъде в региона – Италия, Русия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония.

Сред интересните места, където е свирил са фестивалът Exit в Нови Сад, Bokeska Noc в Montenegro, Fashion Week в Белград, както и официални партита на Fashion TV в Andergraund и Ялта. Тази година вече е потвърдено участието му на главната сцена на фестивалът Ultra в рамките на Winter Music Conference  2009 в Маями. За този успех огромна заслуга има американският мениджмънт на DJ LION – агенцията BlushTonic на Стефания Яначков, която макар и българка по произход е израстнала в Америка и преди да основе агенцията си в продължение на 4 години е била дясната ръка на хаус група номер едно в света – Deep Dish. Въпреки, че е насочил усилията си към международната сцена, DJ LION се радва на култов статус у нас –  Именно в негова версия парче на Светла Иванова бе излъчено по MTV и VIVA през 2003.

Наскоро DJ LION отвори собствено студио, разположено точно под клуб Sinners и освен, че работи по музикалната си продукция, разработва изобретение – вокална стая, която е нещо като звуков еквивалент на залата с кривите огледала – превръща гласа на човека вътре в най-смешният звук на света. В момента DJ LION работи по версия на английски език на абсолютния хит на Миро „Губя контрол” в нов аранжимент под името “Losing Control”.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !