Оспорвана надпревара, смях и обрати...

„- 20“ точки в колелото на съдбата и чувал с картофи...

Пистолет за масаж: какво, защо и къде

Масажният пистолет е нов продукт в гамата уреди,...

Народния с 11 номинации за Икар 2018

отпечатай новината

08.02.2018 15:50 | Видян 1624 пъти

Народния с 11 номинации за Икар 2018

Народният театър „Иван Вазов” получи 11 номинации в няколко категории за националните награди „ИКАР” 2018. Три от най-хитовите премиерни спектакли на Народния театър – „Танцът Делхи” на режисьора Галин Стоев, „Лисичета” на Бина Харалампиева и „Чаровно лято с неизбежните му там неприятности” на проф. Красимир Спасов, триумфираха в най-важните категории на наградите.

 С общо шест номинации е „Танцът Делхи” от Иван Вирипаев, чиято премиера беше на 1, 2 и 3 декември на Голяма сцена. Представлението е отличено в категориите за режисура на Галин Стоев, водеща женска роля – Радена Вълканова за Жената на възраст и Радина Кърджилова за Екатерина, поддържаща женска роля на София Бобчева – за медицинската сестра, за сценографията на Никола Тороманов и за майсторско техническо осъществяване.

С три номинации е и премиерният „Лисичета” от Лилиан Хелман, който бе представен пред публика на 14 и 15 декември. Теодора Духовникова и Ани Пападопулу са номинирани съответно за водеща женска роля /Регина/ и поддържаща женска роля /Бърди/ в „Лисичета” от Лилиан Хелман. Иван Юруков, който миналата година имаше номинация за ролята си на майстор Найден в „Майстори”, сега е предложен за награда в категорията за водеща мъжка роля за Хорас в „Лисичета”.

Младата звезда на Народния театър София Бобчева има и втора номинация за наградите „ИКАР”2018 – за поддържаща женска роля - Зина в „Чаровно лято с неизбежните му там неприятности” от Максим Горки. Сава Драгунчев, който играе ролята на полицая Самоквасов в спектакъла, е номиниран за поддържаща мъжка роля.

Церемонията по връчването на престижните театрални призове на Съюза на артистите в България ще бъде на 27 март в Народния театър, когато ще стане ясно и кой е най-добрият спектакъл за изминалата година. Двама емблематични актьори - Иван Иванов и Васил Михайлов са номинациите на гилдията на артистите за чест и достойнство и за изключителен принос към българския театър.
 

Снимки: Гергана Дамянова, Божидар Марков, Павел Червенков

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !