Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

22 нови бг заглавия на София Филм Фест

отпечатай новината

14.02.2018 16:23 | Видян 3203 пъти

22 нови бг заглавия на София Филм Фест

Цели 22 нови български пълнометражни игрални филма, създадени в рамките на последните 12 месеца, ще бъдат показани на 22-рото издание на София Филм Фест (8-18 март). Подобно изобилие се наблюдава за пръв път в историята на този наш международен кинофестивал и то е сравнимо само с продукцията от най-силните години на родното седмо изкуство през 80-те. Това разкри на специална пресконференция директорът на феста Стефан Китанов, припомняйки, че от 2001 г., откогато на форума се представят български заглавия, е имало и издания с по един наш участник...

Събитието ще се открие официално на 7 март, когато в Зала 1 на НДК ще се завърти новият филм на Милко Лазаров „Ага“, започнал пътя си като проект с работно заглавие „Нанук“ от платформата София Мийтингс през 2014 г. Историята из суровия живот на ескимосите, отличена в Кан с престижната награда „Кшищоф Кешловски“, малко преди премиерата си тук ще закрие основната конкурсна програма на Берлинале.

Сред акцентите в афиша на СФФ е филмът-омнибус „8 минути и 19 секунди“, който включва 6 новели по разкази на Георги Господинов заснети от шестима различни режисьори: Петър Вълчанов, Любомир Младенов, Надежда Косева, Кристина Грозева, Владимир Люцканов и Теодор Ушев. Новелата „Кристин, която маха от влака“ е игрален дебют на номинирания за „Оскар“ аниматор Тео Ушев.

„Омнибусът“ разказва за шестима герои в ситуация на личен апокалипсис. „Малък, тих и тъжен нискобюджетен филм“ - така определи творбата един от създателите й, младият Любомир Младенов. Влади Люцканов пък разкри, че екипът е работил по нея почти 3 години. Сред актьорите личат имената на Светлана Янчева, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Китодар Тодоров, Ирмена Чичикова, Таня Шахова, Иван Савов.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !