Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Блатечки, Бърнев и Ники Урумов в битка за Златен Кукерикон

отпечатай новината

10.03.2018 09:00 | Видян 3585 пъти

Блатечки, Бърнев и Ники Урумов в битка за Златен Кукерикон

Сатирата обяви номинациите за най-добри постижения в комедийни спектакли

Хитовата постановка на Народния театър Богът на касапницата по Ясмина Реза с режисьор Антон Угринов, русенските Редки тъпанари на Теди Москов по филма на Моничели Неизвестни извършители и Чамкория по Милен Русков във версията на Явор Гърдев в Театър 199 ще се състезават за наградите Златен Кукерикон в категорията за най-добър комедиен спектакъл.

Отличията ще бъдат връчени в Сатиричния театър в Деня на хумора, сатирата и смеха 1 април. Те бяха учредени от Калин Сърменов при предишния му кратък директорски мандат в Сатирата, приемникът му проф. Здравко Митков не продължи тази традиция, а сега Сърменов, отново на шефското кресло, я възражда за второто й бляскаво издание.

За най-добра женска комедийна роля спорят Албена Колева (Работно време на Камен Донев, Пловдив), Александра Василева (Богът на касапницата) и дуетът Лилия Маравиля-Стефания Колева (Алонсо в театър София).

Претенденти сред мъжете с комедийни превъплъщения са Асен Блатечки (Лъжата, Бургас), Иван Бърнев (Истината, Сливен) – и двете постановки на Борислав Чакринов, който пък е номиниран за режисура.

Третият конкурент е Ники Урумов от собствения му спектакъл Мнимият болен от Молиер в Габрово, пише Монитор. Другите двама, които правят компания на Чакринов в категорията за режисура, пък са Марий Росен (Алонсо) и Теди Москов – разбира се, за Редки тъпанари.

Като изгряващи звезди на смеха за Златен Кукерикон са номинирани Мила Люцканова за изпълнението си в мюзикъла Авеню Q, постановка Уест Хайлър и Петър Кауков в Столичен куклен театър; Ненчо Костов от Комичната илюзия от Пиер Корней с режисьор Васил Дуев във Варна; Сабина Коен за ролята на Мариана в Тартюф с режисьор Венцислав Асенов, ДКТ – Враца.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !