Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Вносът на кадри от чужбина – алтернатива на демографската криза?

отпечатай новината

19.03.2018 16:26 | Видян 6836 пъти | Гласували 2

Вносът на кадри от чужбина – алтернатива на демографската криза?

Бойко Манев,
Директор Човешки Ресурси
Виктория Груп Хотели

Виктория Груп Хотели беше лидер в наемането на сезонни служители от българската диаспора в близки държави, които миналата година за първи път имаха възможността да работят у нас. По тази причина се обърнахме към водещата верига у нас, за да споделят оттам опита си и да посочат тенденциите за този нов ресурс за индустрията на гостоприемството у нас.

Тази година,  през сезон Лято 2018 г., очакванията са за минимален ръст на брой туристи, които ще посетят хотелите и курортите по българското Черноморие, спрямо сезон Лято 2017 г.  - като причините за това са по-скоро извън България, отколкото на политики, налагани от властта.

Това, разбира се, означава запазване на броя персонал от миналата година като брой служители по обект, а по-възможност и леко повишение, с оглед на подобряване на качеството на предоставяната услуга за настаняване и забавления.

Ние във Виктория Груп Хотели имаме амбицията да продължим да надграждаме услугата, която предлагаме, като продължаваме да инвестираме, както в материално-техническата база, така и в развитието на служителите ни.  През последната година и половина към компанията функционира и Центъра за професионално обучение Хотелиерска Лига, който се занимава с изграждането и внедряване на процедури и практики, които да унифицират качеството на предлаганата услуга на нашите гости.

Свидетели сме на продължаващ, за поредна година отрицателен прираст на населението, което води след себе  демографски и икономически последици. Все по-трудно се намират хора за упражняване както на нискоквалифициран труд – сервитьори, администратори, камериерки, спасители и др. , така и на персонал за заемане на ръководни позиции– ръководители на отдели и среден мениджмънт.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !