Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Взривиха "Неро"

отпечатай новината

18.02.2009 09:15 | Видян 9091 пъти | Гласували 1

Взривиха

Един от най-известните и луксозни клубове в столицата бар "Неро" бе взривен малко след 1:00 ч. тази нощ, пише БГНЕС.

Взривът е бил със сериозен тротилов еквивалент, но няма пострадали от силната експлозия, тъй като тази вечер заведението е било затворено. Взривната вълна изпочупи прозорците на обектите не само около заведението, но и на отсрещната страна на булеварда. На мястото на инцидента веднага бяха пристигнаха екипи на полицията и Бърза помощ. Извършват се оперативно-технически действия по събиране на улики, районът е отцепен. Издирва се мъж на 25-30 годишна възраст, заподозрян за извършител на атентата. Бар „Неро“ се намира в самия център на града - на булевард "Витоша", недалеч от входа за Южния парк. Заведението е собственост на скандално прочулия се Николай Методиев, по-известен като Ники Пилето.

Взривното устройство по всяка вероятност е било поставено пред входа на клуба, защото там са нанесени и най-големите щети, уточнява още репортерът на БГНЕС.

Агенция БГНЕС припомня, че Методиев бе оправдан миналата година по едно от най-скандалните дела в страната. В обвинението се твърдеше, че в нощта на 19 юли 2003 г. пет ТИР-а на фирмата му MGS са опитали да прекарат контрабандно китайски стоки през ГКПП-Кулата. Според прокуратурата товарът бил деклариран като строителни материали, за да се занижи митото му, което е ощетило държавата със 168 000 лв. Подсъдим по делото бе и бившият митнически служител Ангел Ангелов, който също бе оправдан. Тогава прокурорът по делото поиска минимума от 5 г. затвор за Методиев и 1 година за Ангелов.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !