Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Поли Генова става част от информационната кампания за рака на гърдата

отпечатай новината

18.02.2009 15:30 | Видян 4073 пъти

Поли Генова става част от информационната кампания за рака на гърдата

На 20 февруари, петък, от 12:00 ч в залата за заминаващи на Терминал 2 на летище "София" г-жа Меглена Кунева ще открие изложбата "С приятел до теб", която е част от Националната информационна кампания за рака на гърдата. Експозицията от арт фотографии е на известното дуо Георги Богданов и Борис Мисирков, автори на концепцията, която представя жени, преживели рак на гърдата заедно с хората, помогнали им да преодолеят болестта. В проекта участват български популярни личности, сред които актьорите Искра Радева и Андрей Баташов и цигуларят Веско Ешкенази. Изложбата е продължение на кампанията "С приятел до теб", която се проведе през 2008 г. под патронажа на еврокомисар Меглена Кунева. Стартът на кампанията беше отбелязан със световноизвестната изложба на Стивън Ранкин -  “Breast Friends”.

Младата певица Поли Генова също ще се включи в информационната кампанията за рака на гърдата с песента "One Lifetime's Not Enough” (”Един живот не е достатъчен”), с която участва в конкурса БГ Евровизия 2009. Тексът на песента изразява най-точно  отношението на Поли към каузата и нейната съпричастност, още повече, че близък човек на изпълнителката преминава през този проблем преди 3 г.

Поли Генова се надява, че участието й в кампанията „С приятел до теб” ще допринесе за повишаване информираността на българските дами за това заболяване и ще даде кураж на повече представителки на нежния пол да се преборят успешно със изпитанието.
Централно място в изложбата на летището ще заеме уникален арт обект - огледална пирамида (калейдоскоп) с размери 3м/3м/3м, в която е направена самата фотосесията. На събитието Поли Генова ще изпълни песента "One Lifetime's Not Enough " и пред обективите на Богданов и Мисирков, заедно с много близък за нея човек ще направят първата снимка в пирамидата на летище „София”.

Кампанията „С приятел до теб” се осъществява от Асоциацията на пациенти с онкологични заболявания "АПОЗ и приятели" с подкрепата на Roche.

Интервю с Поли Генова и изпълнението й на песента "One Lifetime's Not Enough” може да видите ТУК.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !