Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Как Майкъл Джаксън се пребори с гравитацията

отпечатай новината

28.05.2018 14:07 | Видян 1816 пъти

Как Майкъл Джаксън се пребори с гравитацията

Музикалните постижения на Майкъл Джаксън са легенда: първият артист, който спечели осем Грами за една нощ; първият, който продаде повече от един милион песни за една седмица.

Неговото въздействие чрез танца е също изключително мощно. Фенове по целия свят се опитват да имитират неговите завъртания, изтънчената му хватка и неговата лунна походка с различна степен на успех.

 Но има едно движение, което зашемети света: гравитационно-противоположният наклон, който дебютира в музиката му през 1988 г. със Smooth Criminal. В една сцена Джаксън и танцьорите се накланят под 45 градуса към земята с изправен гръбнак, без да паднат. Оказало се, че тайната се крие в специално разработени обувки и отличната мускулатура на изпълнителите.

Обувките са били с V-образен разрез в подметката, който е работил като "елемент на закачалка", вкарван в земята, за да позволи на танцьора да се завърти и да се наведе напред, обясняват проф. Манджул Трипати и неговите колеги от Института за медицинско образование и изследвания в Чандигарх, Индия, в изданието Journal of Neurosurgery: Spine.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !