Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Джейн Фонда е 50 нюанса по-забавна

отпечатай новината

02.06.2018 09:00 | Видян 2447 пъти

Джейн Фонда е 50 нюанса по-забавна

Има книги, чието влияние върху читателите е далеч по-интересно от самото им съдържание. „50 нюанса сиво“ и останалите членове на еротичната поредица на Е. Л. Джеймс са именно такива примери. Ето защо появата на заглавие като „Книга за възрастни“ си е истински празник за Холивуд. Премиерната лента не търси ефекта на блокбастъра, не се прицелва в продължения. Вместо това се фокусира върху комичните ситуации, в които е изпадала всяка дама, разгърнала поне веднъж 50-те нюанса на Джеймс. Като например нескопосаните опити да прикрие, че чете подобна „творба“.

„Книга за възрастни“ таргетира същите тези хора, които и са в прицел и на еротичните книги – самотните жени, чиито деца са отлетели от родната стряха. В епицентъра на събитията попада читателски клуб, представителките на който тепърва наново преоткриват тайните на либидото, благодарение на „50-те нюанса“.

В ролята на просветител влиза Джейн Фонда, а сред останалите членки на мини обществото са не по-малко утвърдените актриси Даян Кийтън, Кандис Берген и Мери Стийнбъргън.

Въпреки звездния каст, не очакваме „Книга за възрастни“ да се изкачи до върха на боксофиса. И все пак сме радостни от факта, че сред плеядата от супергерои, антигерои (както наричаха Дедпул доскоро) и междузвездни престрелки, подобна комедия намира и своя път към големия екран. Безспорно, очарованието й е в автентичността, която ни кара да се замислим защо трябваше да изтърпим и няколкото напъна на иначе нелошите актьори Дакота Джонсън и Джейми Дорнън да ни представят „50-те нюанса“, като една подобна лента би направила същото, и то – доста по-реалистично. Без излишни клишета.

„Книга за възрастни“ е специална за Холивуд и с друго – лентата е сред малкото съвременни продукции, в които „тежката задача“ просто да изглеждат красиви и очарователни на големия екран всъщност се пада на мъжете. Това, разбира се, е в пълен синхрон с настроенията отвъд океана, пък и не само, за въздигането на жената на пиедестал. Предвид, че не очакваме много мъже да се впуснат с нетърпение към киносалона, за да изгледат „Книга за възрастни“, решението на режисьора Бил Холдерман изглежда повече от адекватно.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !