Папи Ханс с нов хит и албум

Певецът, който в момента обира точките в Денсинг Старс,...

БНТ почита паметта на Мариана...

В памет на режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева...

Дани Милев обяснява на Азис как се източва ДДС

отпечатай новината

20.02.2009 17:00 | Видян 7635 пъти | Гласували 1

Дани Милев обяснява на Азис как се източва ДДС

Специален втори гост във „Вечерното шоу на Азис” на 20 февруари е шефът на бенда на предаването – композиторът, аранжор и изпълнител Дани Милев. Един от основните претенденти в БГ Евровизия 2009 ще представи своята песен в шоуто, с която ще се състезава на финала на конкурса в събота.

„Най-важното на БГ Евровизия 2009 е, че доказа, че всяка година нивото се вдига. Направихме достатъчно хубави песени с още по-хубави клипове”, заявява музикантът пред своя колега Азис. Според Дани конкуренцията е сериозен фактор, защото ражда нови качествени песни и прави поп музиката жива. Композиторът споделя, че самият той си е  най-голямата конкуренция. Оказва се, че винаги първоначално Милев подготвя около пет демо версии на свои парчета и ги показва на близки приятели музиканти. Шефът на бенда на вечерното шоу по ТВ2 цени най-много мнението на Калин Вельов и Мишо Шишков, а оценката на Азис счита за пристрастна. Песните, които събират най-много гласове сред приятелите му, Дани издава като сингли. Самият той твърди, че е трудно за един композитор да прецени коя песен е най-добра.

„За мен участието на Евровизия представлява интерес като процес как една песен би станала успешна и как би могла да спечели конкурса”, разказва музикантът, който до този момент не е открил точната рецепта за успеха. Именно неговото парче “Let me cry” в изпълнение на Марияна Попова представи България на „Евровизия 2006” в Гърция. Инетересен факт е, че новата му песен „Няма време”, с която ще се състезава в събота на финала на българското издание на конкурса, също е доста популярна в южната ни съседка след като гръцката MAD TV я завъртя в ефира си.

„Ангажиментът ми като данъчен инспектор е една прекрасна история от моя живот, която започна през 94-та и подължи до края на миналата година. Ето че напуснах и паднаха приходите в държавата, затова уволниха и Мургина”, шегува се изпълнителят, който през последните години се занимава със събиране на вземанията в държавата.

На въпроса на Азис как се източва ДДС Дани отговаря, че е много лесно да се случи, ако се знае къде е „кранчето”. „Това е като една песен, животът е песен, ако знаеш текста предварително”, споделя Милев.
„Най-трудно е да убедиш хората, че стоиш вярно на сцената, че си емоционален и искрен. Когато виждаш, че хората ти вярват всичко е наред”, убеден е музикантът, според който най-важно е на финала на Евровизия 2009 в Москва да отиде хубава българска песен и изпълнител,  който може да пее добре.

През 1998г Дани Милев влиза в затвора. Причината е, че от една варненска фирма незаконно са теглени суми. Дани, шефката на фирмата и други замесени са арестувани и вкарани в затвора веднага. След година и половина Милев бе оправдан и освободен.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !