Тарантино слуша новата песен на Тома...

Качествена българска музика с напълно ново звучене -...

Молец, 100 Кила и Васил Петров част...

• От 17 до 19 май Габрово ще се превърне в сцена на...

Лили Джеймс – скритото съкровище на Мама миа: Отново заедно

отпечатай новината

20.07.2018 11:22 | Видян 1746 пъти

Лили Джеймс – скритото съкровище на Мама миа: Отново заедно

Видяхме я в „Най-мрачният час“, където фокусът от прекрасното й изпълнение бе изместен върху първия „Оскар“ за ненадминатия Гари Олдман. Три години по-рано облече роклята на Пепеляшка за едноименния приказен филм, от утре пък се завръща на голям екран с „Мама миа: Отново заедно“.

Лили Джеймс е от актрисите, които не се набиват на очи – визията й на кукла Барби я поставя върху поточната линия от звезди-еднодневки. Талантът й обаче вещае друго, а доказателство за това е именно участието й във втората част на мюзикъла, вдъхновен от песни на ABBA.

Не са много актрисите, които могат да запълнят липсата на Мерил Стрийп на екрана. Именно с тази задача се нагърбва Лили Джеймс в продължението „Отново заедно“. На нея е поверена ролята на младата Дона Шеридан (героинята на Стрийп), а за целта 29-годишната надежда на Холивуд изучава в детайл всеки подскок и мимика на носителката на „Оскар“ от екранизацията, излязла точно преди 10 години.

Загърбва и британския си акцент с няколкомесечни уроци по американски говор, предвид корените си от Обединеното кралство. Резултатът е повече от очароващ. Лили Джеймс се превръща в свободолюбивата, силна и независима Дона, в чиято роля се влюбихме в първата част, изиграна от носителката на „Оскар“. „След първоначалния шок, че трябва да вляза в обувките на актриса от такава класа се замислих, че всъщност аз не пресъздавам младата Мерил Стрийп, а – младата Дона. И благодарение на Мерил Стрийп разполагах с неизчерпаем извор на вдъхновение“, категорична е Джеймс.

„Мама миа: Отново заедно“ служи като паралелен разказ за настоящето на Софи (Аманда Сейфрид) и миналото на Дона (Лили Джеймс). В серия от ретроспекции зрителят се запознава със събитията, довели до установяването на Дона на вълшебния остров Калокаири и оспорваното бащинство. Добавете към това вечните хитове на ABBA, вълнуващата режисура на Ол Паркър, танцуващите Колин Фърт, Пиърс Броснан и Стелан Скарсгард, Шер в образа на баба и не на последно място - заветна, макар и кратка, поява на Мерил Стрийп към края на лентата, и ще получите летен хит със задължителен пас към върха на боксофиса.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !