Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Първият човек открива кинофеста във Венеция

отпечатай новината

20.07.2018 11:37 | Видян 1369 пъти

Първият човек открива кинофеста във Венеция

С филма „Първият човек“, посветен на астронавта Нийл Армстронг, ще стартира кинофестивалът във Венеция.

ервеният килим за престижния форум ще бъде разпънат на 29 август, а изборът на лентата не е случаен. Режисурата е поверена на Деймиън Шазел, а в главната роля влиза холивудската звезда Раян Гослинг – в същите позиции те представиха отличника на „Оскар“-ите през 2016 г. - „Ла Ла Ленд“, който откри кинофеста на венецианската лагуна тогава.

„Първият човек“ е базиран върху едноименната книга на професора по история Джеймс Р. Хенсън и се фокусира върху живота на знаменития астронавт и семейството му в периода между 1961 г. и 1969 г., когато тече най-усилената подготовка и изпълнението на мисията до Луната. Във филма главна роля има и актриста Клеър Фой, известна най-вече като кралица Елизабет II от сериала „Короната“. С участие в продукцията се разписват още Пабло Шрайбър, Кайл Чандлър, Джон Бърнтал и други. Очаква се филмът да излезе на голям екран през октомври.

Пълната програма на кинофестивала във Венеция ще бъде представена в Рим на 25 юли. Международното жури ще бъде оглавено от мексиканския режисьор Гилермо дел Торо.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !