Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

По актьорите ще ги познаете

отпечатай новината

13.08.2018 10:44 | Видян 4148 пъти

 По актьорите ще ги познаете

Уди Алън и Миа Фароу реализират 13 общи филма за 12 години съвместна работа.

Защо да променяш нещо, когато то е доказано успешно – тази негласна максима явно споделят немалко холивудски режисьори, а и не само. Работата в екип със сигурност не е за всеки, затова мнозина предпочитат да заложат на изпробвана вече комбинация с актьор на големия екран, особено когато от основно значение за реализацията на проекта е стиковката с въпросния човек. „Монитор“ направи кратък списък на най-любопитните двойки режисьор-актьор, чиято дружна работа в киното може да бъде позната от километри.

Ексцентрикът Уди Алън е пословично последователен в желанието си да изстиска максимално от своите любимци в актьорските среди. Надали е изненада за някого, че тези фаворити са основно жени, а с много от тях режисьорът е имал отношения и извън снимачната площадка. С култов статут, например, се превърна историята му с Миа Фароу. Двамата се запознават след успеха на лентата на Алън от 1977 г. - „Ани Хол“, за която той си печели номинация за „Оскар“ за най-добър режисьор, актьор и оригинален сценарий - триумф, който до това време е бил постиган единствено от Орсън Уелс с неговия „Гражданинът Кейн“.

12 години след първата среща между Алън и Фароу, двамата вече са работили по 13 заглавия заедно. Уви, бурната им връзка на и извън снимачната площадка окончателно приключва, след като режисьорът започва интимен контакт с осиновената дъщеря на Миа – Сун И Превин, с която сключва и брак няколко години по-късно. Сред по-популярните филми на Алън с Фароу са „Бродуейският Дани Роуз“, „Хана и нейните сестри“, „Съпрузи и съпруги“ и др.

В списъка с музи на четирикратния носител на „Оскар“ попада и друга негова изгора, а именно Даян Кийтън, с която работят съвместно и по „Ани Хол“. Говорейки за фаворитки на Алън, няма как да пропуснем и Скарлет Йохансон. Русата изкусителка се включва в три заглавия на своя киноидол, най-известният сред които несъмнено е „Вики Кристина Барселона“.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !