Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Евровизия 2019 остава в Израел

отпечатай новината

15.08.2018 09:00 | Видян 1349 пъти

Евровизия 2019 остава в Израел

Министерството на финансите в Израел и местната обществена корпорация за радио и телевизионно разпространение Kан се споразумяха за 12-те милиона, които трябва да бъдат платени като гаранция за предстоящото издание на Евровизия.

Въпросните пари се дават от организатора на конкурса, който в случая е обществената корпорация за радио и телевизионно разпространение, която се финансира от данъци. 

Това бе и причината министърът на финансите Моше Кахлон заяви, че ако пожелае Кан "може да преведе тази сума за минута". Проблемът идва от регламента, който постановява, че ако държавата загуби домакинството си, губи и гаранцията.

А е съвсем възможно това да се случи на Израел, защото веднага след като Нета Барзилай извоюва първото място с парчето си Toy в Лисабон, премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че конкурсът ще се проведе в Израел идната година и това предизвика протести. 

В следствие на недоволството беше решено да е в друг град, но все още не е известно кой. Междувременно вторите на тазгодишната надпревара – Кипър, активно се гласят да домакинстват мероприятието. 

Бюджетът на Кан за Евровизия 2019 беше определен на 35 милиона евро, но в него не беше включена гаранцията от 12 милиона, която първоначално трябваше да бъде внесена до 1 август. 

Срокът беше удължен с две седмици и изтича днес. Корпорацията обоснова желанието си сумата да бъде поета от държавата с това, че иначе би се наложило да уволни стотици сътрудници.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !