Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

РОНАЛДО ИНВЕСТИРА 37.5 МИЛИОНА ЕВРО В ХОТЕЛСКИЯ БРАНД PESTANA CR7

отпечатай новината

04.09.2018 15:23 | Видян 4272 пъти

РОНАЛДО ИНВЕСТИРА 37.5 МИЛИОНА ЕВРО В ХОТЕЛСКИЯ БРАНД PESTANA CR7

На остров Мадейра ликът на Кристиано Роналдо е навсякъде: на плакати, на тийшъртки, на рекламите на местния мобилен оператор, на витрината на студио за татуировки, на музей за славната му кариера...

Отскоро паметник на световната футболна звезда се появи пред собствения му хотел Pestana CR7. Не е лошо за едно момче, израснало в многодетно бедно семейство в малко село по чукарите на хълмистия остров Мадейра.
 
В бранда Pestana CR7 Lifestyle Hotels са вложени 75 милиона евро - поравно от страна на международната хотелска верига Pestana и на Кристиано Роналдо с неговата запазена марка CR7.

Не е лесно да влезеш в хотела, ако не си гост. Затова потърсих съдействие от мениджмънта на хотела, в който отсядаме вече за трети път - Pestana Grand. Отзоваха се веднага. Обикаляла съм доста по света, та смело ще ви кажа: не съм срещала толкова мили, сговорчиви и винаги готови да помогна хора като португалците.

В хотел Pestana CR 7 ме посреща висок, красив и достолепен мъж - Fernando Carrico. Засмивам се, но не му издавам защо... а, то е, защото не мога да спра да си тананикам “Фернандо” от очарователния дует на Шер и Анди Гарсия на финала на Mamma Mia:Here we come again.

Питам сеньор Фернандо коя е любимата стая на сеньор Роналдо, когато остава да пренощува в хотела. “О, той е много скромен човек, отсяда в тази стая, която е свободна в момента...” И все пак, една от стаите е най-подходяща да бъде наречена “любимата на Роналдо”.

Показват ми я. Над леглото е подреден фриз от графики, разказващи за ранните години от живота на футболната легенда. Симпатично е. Прозорец дели стаята от банята, нещо, което по принцип харесвам, защото мразя бани без прозорци...отснемам се пред огледалото като същинска Инстаграм-инфлуенсърка-:)))

Хотел Pestana CR7 има само 48 стаи. Половината гледат към пристанището, а останалите - към красивия парк “Санта Екатерина”, в който се намира резиденцията на губернатора на архипелага Мадейра, включващ четири острова, принадлежащи на Португалия от 1420 година насам.

Култовото място на хотела е басейнът. Намира се на втория етаж и гледката му към столицата Фуншал е изумителна! Басейнът е облицован не със сини плочки, както е навсякъде, а с розови. Не, не е кифленско, водата просто изглежда като пенливо розе.

По местните вестници разбирам, че терасата с бара е най-модното venue за коктейли и светски празненства. И аз да съм, и аз бих се подредила на опашката да си организирам парти тук.

Вечер в Мадейра е топло, през лятото можеш да се печеш на слънце до 8:30 вечерта, но надвечер от върховете надолу плъзва мъгла, което прави небето над Фуншал драматично като в платно на британския класик Уилиям Търнър.

После хладният планински и топлият морски бриз се прегръщат и отлитат нанякъде, а небосклонът се изпълва с пламтящи звезди. Не ме корете, заради полу-поетичното описание...не случайно Мадейра, наричана “островът на вечната пролет” е била кралски курорт през далечните години, когато императрица Сиси е отсядала тук за месеци наред, а днес нейната склуптура пред хотел Pestana, проектиран от великия Оскар Нимайер, е любимо място за снимки на влюбени двойки.

... Как се преплитат две истории за бедност и богатство, за упоритост и успех.

Създателят на хотелската верига Pestana Мануел Пещана е роден през 1919 г.в крайна бедност в селището Рибейра Брава. Емигрира от Мадейра в Йоханесбург, Южна Африка, където работи като ратай във ферма, после става търговец, а през 1964 г. построява първата бизнес сграда в Мапуто, Мозамбик. Заедно със сина си Дионисио (роден 1952 г.) той изгражда хотелска империя, която днес притежава 93 хотела в 15 страни с 11 000 стаи и 7000 служители.

Криштиано Роналдо дос Сантуш Авейро е роден през 1985 г. в покрайнините на столицата Фуншал. През 2014 г. гледах по местната телевизия интервю с майка му Мария, която тогава издаде биографичната си книга. Тя откровено разказа една тъжна и оптимистична история: когато разбрала, че е бременна за четвърти път, много се уплашила - семейството ( тя - домакиня, съпругът й градинар) едва свързвало двата края.

Решила да абортира. Препатили жени й дали съвет да пие черна бира и да се катери по стръмните склонове, колкото издържи...в един момент Мария припаднала, но не изгубила плода си, слава на Бога! На 15 февруари се родил Кристиано, наречен Роналдо в чест на президента Роналд Рейгън. На 15 години бъдещата звезда е опериран от сърце, а на 18 години сключва първия си голям професионален договор не с кой да е отбор, а с гранда Manchester United.

Днес Роналдо има множество трофеи, събрани в музея CR7, обявен е за най-добрия португалски футболист на всички времена. През 2018 г. Forbes класира 33-годишния футболист на 3-то място сред най-високо платените атлети в света с приходи от 42,5 милиона долара.

... Неотдавна тези две истории от Мадейра се събраха в една и създадоха бранда Pestana CR7 Lifestyle Hotels, който вече има 4 хотела: във Фуншал,в Лисабон, в Мадрид и в Ню Йорк.

Снимки на хотела може да видите в Галерията ни.

Автор: Соня Колтуклиева
Снимки: Соня Колтуклиева

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !